top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Nå skal NM avgjøres

Denne helgen skal NM i racing avgjøres på Vålerbanen, og det er spenning til siste slutt.Til helgen avgjøres årets Racing NM som har vært preget av Covid 19 uten publikum og med strenge smittevernsregler. Men når vi er ferdige med helgen har vi gjennomført fem NM-runder i baneracing og flere heldige kan få den velfortjente laurbærkransen som bevis på at de kan kalle seg norgesmester i racing.


137 førere er påmeldt til NM-runden på Vålerbanen, og også denne gang kjøres arrangementet uten pubikum, men alt blir streamet LIVE på våre facebooksider og på denne linken:NM-vinner fra GT1 i fjor, Fredrik Sørlie kjører denne sesongen i GT+ med Zyrus Lamborghini LP1200 og det skal mye til om noen skal kunne ta fra Sørlie NM-gullet også i år. Han har plukket jevnt med poeng gjennom hele sesongen, og flere av hans sterkeste konkurrenter har hatt problemer som gjør at Sørlie har en komfortabel ledelse i klassen med hele 46 poeng til Kai Roger Bakken i Lotus Esprit på andreplass i NM-sammendraget. På tredjeplass ytterligere 13 poeng bak Bakken ligger Jan Øivind Ruud i Stelth B7. Tre av finalene skal strykes før NM-vinneren er klar, og før helgen ser det ut til at Ruud er den som trenger å stryke færrest poeng fra sesongen. Kun seks poeng, mens både Bakken og Sørlie må stryke over 20 poeng og da tetner det selv veldig til i sammendraget selv om Sørlie fortsatt har en solid ledelse.


I GT1 er det ennå tettere mellom topp tre noe som gjør at ingenting trolig er klart før siste finale er kjørt. Før helgen er det Ole William Nærsnes som leder NM med 203 poeng. På andreplass ligger Pål Pettersen Berg med 187 poeng, mens Roger Hermansen innehar tredjeplassen med 178 poeng.I klassen GT3 har det de siste årene vært Olav Rygge med sin Audi TT RS som har vært NM-gull grossist, men i år har unggutten Alf Marius Loe Sandberg også blandet seg for alvor inn i tetkampen. Det er Olav Rygge som leder før helgens NM-runde med sine 186 poeng, men Loe Sandberg har ni poeng færre med 177 poeng. Før helgen ser det ut til at Rygge må stryke 6 poeng mer enn Loe Sandberg og da er egentlig forspranget kun tre poeng.I GT 4 kan det se ut til at NM-kampen står mellom Ivar Olafsen og Knut Eirik Knudsen. Før helgen skiller det kun fire poeng mellom de to i NM-sammendraget. Olafsen med 163 poeng og Knudsen med 159. De har også fått en litt solid luke ned til unggutten Emil Rosendal som ligger på tredje med 128 poeng. Men det skal fortsatt kjøres om mange poeng i helgen så ingenting er avgjort før målflagget flagges av etter siste finale.


283 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Σχόλια


bottom of page