top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Klart for skandinavisk racingfest!

Til helgen er det duket for en skikkelig Nordisk racingfest på Rudskogen Motorsenter med førere fra hele Skandinavia.

 


RACINGFEST: Det er duket for stor bilfest på Rudskogen denne helgen når Asfalt Supercars inntar Østfold med deltagelse fra hele Skandinavia. FOTO: Jørn Pettersen

RACING NM: Endelig er det klart for nok en racingfest på Rudskogen Motorsenter når det til helgen skal kjøres Asfalt Supercars på Rudskogen Motorsenter. Og som navnet tilsier så kommer det superbiler fra hele Skandinavia til Norge.


Det er påmeldt over 200 biler fra Norge, Sverige, Danmark og Finland, og i tillegg så er også Mike Halder som kjører en Honda Civic i TCR Danmark på plass så det blir et skikkelig internasjonalt preg over helgens arrangement. Men det er ikke bare på banen det blir raske biler. Det vil også være utstilling i depoet av råtøffe sportsbiler, og i pausen fra racingen vil vi også få oppvisning av sportsbiler på banen.


GT5: Isabell Rustad kommer rett fra seier i Porsche Sprint Challenge Scandinavia og rett til Rudskogen for å kjøre GT5. FOTO: Jørn Pettersen

Det er Racing NM som arrangerer Asfalt Supercars som betyr at NM-klassene også skal kjøre tellende runder i årets Norske Mesterskap. Dette er årets første NM-runde på Rudskogen, og etter at det nye sportsbygget på Norges hovedanlegg for motorsport er klart til bruk.


Per nå er 205 førere er påmeldt i de ulike klassene. I tillegg til NM skal det også kjøres mesterskapsrunde i den danske DS3 Cupen med deltagere fra Danmark og Finland. Per nå skal ingen norske deltagere kjøre her. Men en nordmann som skal kjøre på Rudskogen Motorsenter igjen er Didrik Esbjug som skal kjøre den tredje runden i TCR Danmark som også er en gjesteklasse i helgens Asfalt Supercars. Esbjug stiller i klassen TCR Skandinavia med sin Honda Civic FK7.


-        Det kommer til å bli veldig spennende å kjøre på Rudskogen igjen. Målet er jo selvfølgelig å gjøre så godt man kan, og prøve å få til noen gode resultater. Det er hard konkurranse i klassen, men vi møter forberedt og skal prøve oss, forteller Esbjug.


Det skal også kjøres NM-runder i GT+ og der har nok to av favorittene i årets mesterskap lyst på revansje. En det er knyttet stor spenning til i GT+ denne sesongen er bilen til NM-vinner i GT1 fra 2023, Ronny Vik som denne sesongen kjører en Corvette Callaway C7 GT3-R.

-         Første NM-runde for oss var mislykket for oss dessverre. Lydproblemer på bilen, som igjen førte til brann i sideskjørtene ved eksosen med dårlige ideer for å bremse lyden. Nå er vi klare for en ny fartsfest og vi har gjort noen justeringer på ny eksos så satser på at vi får mindre problemer nå, sier Vik.


En annen som ikke var helt fornøyd med første NM-runde var Jan Øivind Ruud som også han håper på en bedre helg enn åpningshelgen på Vålerbanen. Jan Øivind Ruud skal også ta med en gatebil av Stelth som han skal kjøre oppvisning med i pausen.

 


NYE MULIGHETER: Ronny Vik var uheldig i årets første NM-runde på Vålerbanen. FOTO: Jørn Pettersen

-         Jeg gleder meg til en ny racinghelg og håper vi får en bedre helg en på åpningshelgen, forteller han.


Også GT1, GT3, GT4 og GT5 skal også tellende NM-runder under Asfalt Supercars sammen med NM i Historisk Racing, Shortcar og Radikal. Formula Basic skal kjøre tellende Norges Cup-runder. Norsk Clubsport er på plass med mange førere. Porsche 944 Cup skal kjøre sammen med svenske roadsport AB & Verktygsboden Modsport III så her blir det 15 biler på banen. Det blir også et helt eget heat med roadsport C by Nankang/MX-5 Standard Cup som teller hele 29 biler på startstreken og alle er Mazda MX5.


Det blir med andre ord et stappfullt racingarrangement med svært mye underholdning for publikum.200NOK for voksne og barn under 16 år kommer gratis inn, så ta turen til Rudskogen Motorsenter denne helgen.

 

Ønsker du mer info om arrangementet kan du se med på arrangørsidene på racingnm.no

 628 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page