top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Alle poeng teller !

I GT5 ser det ut til å bli svært jevnt om årets NM-medaljer at ingen i NM-ledelsen tar sjanse på å stå over NM-runden på Sokndal.


POENG: Til helgen kjøres årets tredje NM-runde på Sokndal. Foto: Jørn Pettersen

RACING: Årets tredje NM-runde kjøres til helgen på Motorcenter Norway i Sokndal og etter to NM-runder er det svært jevnt i klassen med flest deltagere i årets NM, og NM-leder Rune Hovde som leder GT5 med sin Ford Fiesta tror at runden på Sokndal blir spennende.


- Målet vårt blir selvfølgelig å prøve å beholde NM-ledelsen også etter helgen. Vi liker godt banen i Sokndal, men det er ganske langt for en trønder å komme seg dit, men hva gjør man ikke for litt sikkelig racing, sier NM-lederen som har startet sesongen svært godt.


LEDER: Rune Hovde leder NM-klassen GT5, og håper at han også gjør det samme etter helgens NM-runde på Motorcenter Norway. FOTO: Jørn Pettersen

Men det er svært tett i NM-ledelsen og Hovde blir jaget av hele fire Peugeot 206. Kun fire poeng bak Ford-føreren finner vi Remi Brenden Ødegård som kjører en Peugeot 206RC, mens bak der igjen jages de av familieduellen mellom Per Jørgensveen og Isabell Rustad som begge kjører Peugeot 206 GTI som kjemper om tredje og fjerdeplassen i mesterskapet. Det skiller kun to NM-poeng mellom Jørgensveen og Rustad.


Fordel for Vaa

I GT+ skiller det også kun to poeng mellom NM-leder Jan Øivind Ruud og Team Vaa fra Notodden, Men mens NM-leder Ruud står over runden i Sokndal tar NM-toer Vaa turen til Motorcenter Norway og vil dermed trolig ta over NM-ledelsen i GT+. Ruud sier han gjerne skulle vært på plass på Sokndal, men at det av ulike årsaker gjør at de dessverre ikke får til å kjøre helgen.


STÅR OVER: Jan Øivind Ruud leder NM i GT+, men må stå over helgens NM-runde og det gir kanskje Team Vaa en mulighet. FOTO: Jørn Pettersen

- Det er ferieavvikling på jobben, og derfor blir det litt vanskelig å kjøre. Nå får Vaa en fordel og drar nok litt ifra i mesterskapet. Vi skal kjøre resten av NM og har som mål å vinne resten av løpene vi kjører så får vi håpe det skal holde til et NM-gull, sier Ruud.


Ronny Vik som har hatt en svært vanskelig start på sesongen tar også turen til Sokndal med sin Callaway C7 GT3-R i GT+. I GT1 er det foreløpig kun NM-leder Nils Eirik Wenaas med sin BMW Z4 E89 GT3 som tar turen til Norges sørligste racerbane.


I GT4 er det Glenn Haug som har kommet best i gang i årets NM, men på Rudskogen sist klarte Oliver Andersen å stoppe Haugs seierrekke da Andersen innkasserte to finaleseiere og kunne med det meldt seg på i årets NM-sammendrag i GT4, men Andersen skal ikke kjøre på Sokndal og ettersom Østfoldingen kjørte GT3 i åpningsløpet på Vålerbanen kommer han ikke til å klare å henge med selv om han kjører de to siste NM-rundene i GT4 i år.


RASK: Oliver Andersen hadde en stor opptur på Rudskogen med å vinne to finaler i GT4. Men han står over på Sokndal og vil da trolig ikke ha mulighet til å kjempe om årets NM-gull i klassen. FOTO: Jørn Pettersen.

- Nei, vi kommer ikke til start på Sokndal, men skal kjøre resten av Racing NM etterpå, forteller Andersen. Dermed kan nok NM-leder Haug og NM-toer Anna Sand Skjærbekk i sin BMW M3 E36 konsentrere seg om å holde Mathias Teigen og Haakon Thomte bak seg også etter NM-runden i Sokndal. Det er påmeldt 115 førere i de ulike klassene til helgens runde. I tillegg til NM i GT-klassene skal også NM-rundene for de historiske klassene kjøre på Motorcenter Norway. Shortcar, Seven Racing og Roofless Sportscar skal også kjøre under NM-runden i tillegg til Formula Basic og B-zero Racing.


Norsk Clubsport skal også kjøre på Sokndal så det blir masse å se på for de som tar turen nedover.


Alle info om runden finner dere på www.racingnm.no399 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page