top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Vant til at folk viker

Svein-Helge Herrmann fra NMK Verdal/Levanger jobber til vanlig i ambulansetjenesten, og vant til at folk gir han plass. Det gjør de ikke i baneracing.


Svein-Helge Herrmann jobber i ambulansetjenesten, og er vant til at folk viker for han. Det regner han ikke med under NM-rundene i baneracing. Foto: Marius Svingen

Debutant i GT5-klassen Svein-Helge Herrmann er vant til å kjøre fort med bil, men han er også vant til at folk svinger unna når blålysene er på. Slik er det ikke i GT-klassen. Her er det første mann i mål, og ingen som gir fra seg plassen frivillig.

- Jeg har kjørt ambulanse siden 1990, og er utrykningsinstruktør og trafikklærer, men dette blir annerledes. Her kjører i alle fall alle denne samme veien, spøker han.


For han legger ikke skjul på at han føler seg mye tryggere på banen enn i trafikken generelt.


- Racing-folket er vant til å observere. De planlegger strategier både foran og bak bilen for å kjøre fortest mulig, men folk i trafikken, de kan absolutt bli flinkere til å følge med rundt seg, sier han av erfaring.


Spesielt etter arbeidstid har folk kun ett fokus, og det er å komme hjem til kjøttkaka.


- Mange er selvfølgelig flinke, men det er noen som bare ser fremover og ikke legger merke til hva som foregår rundt bilen, og det blir fort skummelt, sier han. Han håper å kunne dra nytte av racingkjøringen i yrke sitt, og ikke minst dra motorsporten med seg inn i klasserommet.


Svein-Helge Herrmann er med for å lære denne sesongen, og her ser vi han under GT5-løpet på Vålerbanen på lørdag. Foto: Marius Svingen

- Det er mye den vanlige trafikant kan lære av racingmiljøet. Spesielt det med fart og balanse inn i svinger. Vi kan også bli flinkere til å bruke sikkerhetsutstyr og ikke minst ta hensyn, sier han, og legger til.

- Motorsport er en øvelse i observasjon. Du skal hele tiden være oppmerksom. Ta den raskeste veien, og plutselig kan man dra nytte av en feil konkurrenten gjør, sier han.


Familietur

Nå er han sammen med kone og yngstedatter Susanne på plass på Vålerbanen for å kjøre sitt aller første løp i GT5 med sin Peugeot 206 RC. De kommer fra Skaun i Trøndelag.


- Dette er så hyggelig et kjempeflott miljø, med så koselige mennesker. Alle hjelper hverandre og det er bare smil, forteller han. Målet denne helgen er å lære så mye som mulig om racing og bilen. Vi ligger bak og koser oss. Vi lærer av alle de andre. Jeg bommet litt på vekt og ytelse og måtte sette inn en restriktor som tok all lufta fra bilen. Så jeg kjører med en bil med astma. Jeg ser frem til Rudskogen neste runde, da skal vi komme med en litt mer optimal bil, forteller han.


Far og datter Susanne har planer om å dele bil denne sesongen, så får vi se om det kanskje dukker opp to biler i Team Herrmann neste sesong. Foto: Marius Svingen

Svein-Helge har alltid vært interessert i bil og motor, men det er først nå han satser, og målet er å få datter Susanne inn i bilen slik at de kan dele bilen. Susanne har tidligere kjørt litt bilcross, og skal i løpet av sommeren ta lisenskurs.

466 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page