top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Utvider teamet

Søstrene Mia og Helene Kristiansen har i år delt racerbil, men nå har de funnet ut ikke går lengre, neste år kjører de hver sin bil i GT5.


Søstrene Mia og Helene har denne sesongen delt en Peugeot 206 i Racing NMs GT5-klasse. I vinter bygges ny bil slik at begge kan kjøre samtidig. Foto: Marius Svingen

Selv om det ikke har vært slåsskamp jentene mellom har det vært klare avtaler på hvordan deres Peugeot 206 skal kjøres denne sesongen. Nå er ikke bilen stor nok til de begge, og teamet med pappa Tommy i spissen har bestemt seg for å utvide teamet med en ny Peugeot 206, som skal bygges i vinter. Men hvem av de to søsknene som skal kjøre hvem bil er ikke helt bestemt, men avtalen har vært klar.


- Det er den som ikke kjører finalen i helgen som skal få lov til å velge hvilken bil den ønsker å kjøre denne sesongen, smiler de to søstrene. Det er 19 år gamle Mia Kristiansen som kjører finaleløpet på Vålerbanen, og dermed er det fire år yngre Helene som har førstevalg på bil til neste sesong.


Søstrene er gode venner, men innrømmer at det kommer til å bli en intern kamp dem imellom i neste års sesong.

- Jeg har ikke bestemt meg ennå. Jeg må se den nye bilen ferdig og prøvesitte før jeg er sikker, Jeg synes det er litt langt frem til pedalene i denne, forteller Helene.


I år har de begge kjørt hver sine NM-runder, og det har fungert veldig bra. Begge jentene har kjørt veldig godt, og i helgens kvalifisering kvalet Mia inn til femteplass som er rekord for henne.


I lørdagens finale kjørte hun inn til en sterk sjuendeplass i det store GT5-feltet.


Det er Mia som kjører finaleløpet på Vålerbanen i helgen, og det har så langt gått svært bra. Hun kvalet som nummer fem på lørdag, og tok en sterk sjuendeplass i finale 1.

- Det begynner å gå veldig bra, så det er veldig gøy, smiler Mia.


Mia har kjørt litt bilcross tidligere, og er inne i sin andre sesong i Racing NM. Det er farten og spenningen som gjør at jentene liker denne sporten.


- Vi liker fart, også er det moro å se progresjon i kjøringen vår. Vi lærer også mye av hverandre, og hjelper hverandre så mye vi klarer, forteller de.


Er det noen intern kamp mellom dere?

- Ja, det er jo det. Vi gleder oss til å konkurrere mot hverandre, for det blir nok litt intern kamp mellom oss, sier Mia.

425 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page