top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Ung TV-produsent

Det er 18 år gamle Marius Askeland Broen som sitter bak spakene i TV-bussen til TV-media og sørger for LIVE sendingen fra årets Racing NM.


Marius Askeland Broen er produsenten under helgens LIVE-sending fra Vålerbanen. Foto: Marius Svingen.

Vi antar at vi har med landets yngste TV-produsent å gjøre når vi møter 18 år gamle, Marius Askeland Broen i TV-bussen før helgens LIVE-sendinger fra Vålerbanen. Og dette er ikke første gang han kjører showet.


- Jeg har nok over 100 sendinger bak meg allerede og jeg ble kastet inn i dette som 14 åring under Oslo Motorshow og siden har jeg sitter her, smiler Askeland Broen.

Han produserer det meste fra konserter til sportssendinger, men det aller morosamste å jobbe med er Racing NM mener 18-åringen.


- I Racing NM er det over 30 biler i heatet og det er flere klasser og det er utfordrende å klippe. Det gjør baneracing ekstra moro, forteller han.


Selv om det meste er selvlært har Marius Askeland Broen gått i god skole. Pappa Per Broen som driver TV-media har nemlig hatt med sønnen på sendinger helt fra han kunne gå. Per Broen har selv produsert over 1000 sendinger for blant andre NRK, Viasat og til andre bedriftskunder.


Pappa Per Broen og Marius Askeland Broen utenfor TV-media lastebilen der produksjonen foregår. Foto: Marius Svingen

- Jeg har vært i bilsporten snart en mannsalder, og når jeg ser sønnene til de jeg begynte å filme nå kjører billøp, så er det litt det samme med Marius og meg også. Eple lander ikke langt fra stammen, smiler pappa Broen.


De legger ikke skjul på at det ikke alltid har vært lett å jobbe sammen far og sønn.

- Jeg vil si vi har blitt flinkere, ler Per og legger til.

- Det går som regel veldig bra når jeg ikke legger meg oppi hvordan Marius klipper sendingene. Nå er jeg utrolig imponert over hva Marius gjør og hvor lett han tar ting. Han ser de riktige bildene og hendelsene, og det er det dette handler om, forteller Pappa Per.


Marius Askeland Broen klarer ikke å leve av produsentjobben, og jobber derfor som lærling i Taugbøl bil og maskin i Kongsvinger. Han trives så sant ting handler om bil.


- Ja, det er vel bil som er fellesnevneren i disse jobbene. Jeg liker å jobbe med bil, forteller han.

Under helgens NM-runde på Vålerbanen styrer Askeland Broen fire kameramenn med videokamera. Han forteller de hvilke biler og situasjoner de skal filme.


LIVE-sending fra Racing NM på Vålerbanen kjøres lørdag fra kl. 11.00 og Søndag fra kl. 13.00

445 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page