top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Fire poeng skiller i GT+

Oppdatert: 15. jun. 2021

Jan Øivind Ruud, Vidar Frogner og Fredrik Sørlie tok hver sin seier i Scandinavian GT Championship under Asfalt Supercars, og nå skiller det kun fire poeng mellom de tre første i NM-sammendraget.


Både Jan Øivind Ruud og Vidar Frogner noterte seg en seier hver fra helgens NM-runde. Foto: Marius Svingen

Det kommer til å bli svært jevnt om mesterskapstittelen i GT+ etter at vi fikk tre forskjellige vinnere da årets andre runde av Scandinavian GT Championship ble arrangert på Rudskogen Motorsenter under Asfalt Classic og Racing NM denne helgen.


Før helgen var det Fredrik Sørlie som ledet mesterskapet etter en god sesongåpning på Vålerbanen i mai, men Sørlie var uheldig på lørdagens finale og mistet hjulet og fikk brutt løp på helgens første finale.


Kai Roger Bakken var uheldig å fikk motorras på sin Lotus Esprit.

Dermed var det Kai Roger Bakken og Jan Øivind Ruud som skulle gjøre opp om seieren i dette løpet. Først over mål var Kai Roger Bakken 1,7 sekunder foran Ruud. Men Bakken ble senere dømt for tjuvstart i starten finalen, og fikk fem sekunder tidsstraff noe som gjorde at Ruud tok seieren foran Bakken og Wiggo Dalmo. Vidar Frogner var også lenge med i teten av finalen, men midt i finalen måtte han stoppe bilen etter langsletta på grunn av strømkutt. Dermed mistet han mange sekunder.


I GT1 var det Ole William Nærsnes som vant 1.7 sekunder foran Frode Alhaug med Pål Berg på tredjeplass.


Zyrus Lamborghini LP1200. Foto: Marius Svingen

Finale nummer to ble kjørt tidlig søndag morgen under knallblå himmel og her fungerte bilen til Vidar Frogner fra første meter. Han ledet løpet fra start til mål. Kai Roger Bakken holdt lengde følge med Frogner og Jan Øivind Ruud, men i slutten av løpet endte helgen for Bakken med ødelagt motor. Dermed kunne Jan Øivind Ruud kjøre inn til andreplass med Fredrik Sørlie på tredjeplassen.


I GT1 var det igjen Ole William Nærsnes som tok førsteplassen og har med det vunnet de første fem finalene i årets sesong. Nummer to ble Pål Berg 2.3 sekunder bak. Terje Hermansen tok tredjeplassen.


Siste finale kjørtes også under flotte forhold og denne gang var det Fredrik Sørlie som dro ifra fra pole, mens Jan Øivind Ruud og Vidar Frogner kjempen en intenskamp om andreplassen med Jan Øivind som stengt Frogner så godt han kunne. Vel halvveis i løpet kom Frogner seg forbi, mens Ruud fikk problemer med bilen og måtte kjøre smått rundt. Vidar Frogner prøvde å ta igjen Sørlie som hadde fått en god ledelse, men et par runder før mål går bilen til Frogner bensintom og dermed ble det enkelt for Sørlie som innkasserte helgens første seier.


Fredrik Sørlie vant siste finale i GT+ og var godt fornøyd med søndagens kjøring. Foto: Marius Svingen

- Jeg er veldig godt fornøyd, og vi har funnet mye ut av bilen denne helgen. Vi startet helgen på regnoppsett fra Våler for vi har ikke hatt tid til justeringer siden sist runde. Utover i helgen har vi gjort justeringer på oppsettet som ser ut til å fungere veldig bra, sier Fredrik Sørlie .


Wiggo Dalmo i sin Audi R8 ble nummer to, mens Pål Richard Eidsvold tok tredjeplassen.


Etter at fintellingen er gjort etter helgen skiller det nå kun fire NM-poeng mellom de tre fremste i klassen etter to NM-runder. Vidar Frogner har 88 poeng i ledelse, men Fredrik Sørlie ligger på andreplass med 86 poeng. Wiggo Dalmo i Audi R8 følger på tredjeplassen med sine 84 poeng. Bak jakter både Jan Øivind Ruud og Kai Roger Bakken.

Ole William Nærsnes tok med seg tre seiere fra helgens NM-runde i GT1. Foto: Marius Svingen

I GT1 måtte Ole William Nærsnes virkelig jobbe for helgens tredje seier.


- Nå satt den virkelig langt inne, men vi klarte det til slutt, smilte han. Nærsnes slet med svært glatte dekk og hadde Terje Hermansen rett bak seg i mål. Nærsnes har nå vunnet seks av seks finaler i årets sesong, men nå er det trolig slutt. Etter sommeren regner han med å kjøre Porsche Carrera Cup i Sverige, og det blir trolig ikke så mye NM i slutten av sesongen.


- Vi skal til Rudskogen igjen når Carrera Cup arrangeres under Porsche festivalen i september. Mulig vi kjører både NM og det skandinaviske mesterskapet da, sier Nærsnes.


590 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page