top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

TnC utvider i GT5

Oppdatert: 1. mai


TnC Racing kjører NM-åpningen på Vålerbanen med tre biler, og planen er at også teamsjefen skal på banen i løpet av sesongen.


TnC Racing stiller med tre biler under NM-åpningen på Vålerbanen. Foto: Privat.

I 2024 har TnC Racing bygd flere løpsbiler til start i Racing NM og under NM-åpningen på Vålerbane til helgen stiller de med hele tre biler i GT5-klassen. Alle bilene er selvfølgelig Chrysler Neon.


Det er ingen tilfeldighet at TnC stiller med nettopp Neon på startstreken for det har teamet og teamsjef Hans Liheim hatt god suksess med tidligere. Teamet som ble opprettet i 2020 har vært nær NM-gull i 2021 da Carl Fredrik Hersoug tok sølvmedaljen i klassen med like mange poeng som vinneren, Anders V. Essen. Herbjørn Haug ble norgesmester i 2019 og 2020 i samme team som Liheim, men før opprettelsen av TnC-Racing. Nå håper Hersoug på en god sesong og håper å kunne kjøre om NM medaljer.


-            Vi håper å kunne kjøre så mye som mulig denne sesongen og det hadde vært moro å kunne vært med å kjempe om edelt metall. Vi mangler riktignok de store sponsorene og uten økonomisk støtte kan det bli vanskelig å kjøre full NM-runde med alle bilene, forteller han.

Teamet har tre biler som skal kjøre NM-åpningen og i tillegg til Hersoug skal sønnen til Carl Fredrik nemlig Emiliano Hersoug kjøre. Han er teamet yngste fører med sine 16 år. Han debuterte i fjor, og har allerede rukket å plukke opp to pokaler i løp: En i Norge og en i Mexico. Far Carl Fredrik har noen års fartstid i teamet, og har en del løpsseire fra GT5, men sto over kjøring i Norge i fjor.


Fra Mexico til Norge

En helt ny sjåfør i teamet er Omar Fayad Meneses som ratter teamets tredje bil på Vålerbanen. Omar er den meksikanske ambassadøren i Norge, og flyttet nylig til Norge. Han har kjørt racing i Mexico i flere år, og har blant annet konkurrert mot Carl Fredrik der.


FRA MEXICO: Omar Fayad Meneses debuterer i Racing NM under NM-åpningen på Vålerbanen. Carl Fredrik Hersoug har kjørt mot Omar i Mexico tidligere. FOTO: Privat

-            Det var naturlig å invitere ham inn i laget, og han gleder seg til å møte norsk racing, forteller Hersoug.


En annen nyhet fra Neon-teamet er at teamsjef Hans Liheim også har planer om å kjøre noen runder i årets NM. Hans er mannen som i alle år har bygget og driftet biler for andre nå også har fått smaken på å kjøre litt selv.  I fjor fikk han endelig gleden av å kjøre løp selv, og det viste seg at han var god på det også.


- Vi ser frem til å se Hans på banen igjen, og med fire sjåfører og tre biler så er vi nødt til å la dette gå litt på rundgang, forteller Hersoug.


TnC Racing retter for øvrig en stor takk til Herbjørn Haug, som har ordnet losji og telt for oss på Vålerbanen

329 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page