top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Tett i GT4

Det skiller kun 15 NM-poeng mellom de tre første i NM-sammendraget i GT4. Til helgen skal det kjempes om 66 nye poeng.

LEDER: Emil Rosendal leder NM i GT4 etter to kjørte NM-runder. Til helgen håper han å utvide sammenlagtledelsen i mesterskapet, men det er tett i klassen. Foto: Jørn Pettersen

Det er Emil Rosendal i sin BMW E30 som har kommet best i gang i årets Racing NM i GT4. Han leder med 10 poeng ned til Andrine Rafoss i Honda Civic, mens Glenn Haug i VW Scirocco ligger på tredjeplass fem poeng bak Rafoss. Det er hele 25 førere i klassen som sålangt har tatt NM-poeng og klassen er tøffere enn på mange år.


NM-leder Emil Rosendal er godt fornøyd med starten i årets NM-mesterskap, men forrige helg under BMW Cup fikk han problemer med motoren på sin E30 som gjør at teamet ikke tar noen sjanser og bytter til reservemotor før Racing NM på Rudskogen. Det ble nemlig et havari på en ventilløfter som delte seg i flere biter slik at ventilen ble stående åpen og lagde et hakk i stemplet. Teamet fant mye spon i bunnpannen og tar dermed ingen sjanser.

LÆREÅR: Selv om Andrine Rafoss tar årets sesong som et læreår har hun allerede vunnet en finale, og kjempet helt i toppen i klassen GT4. Hun ligger bare 10 poeng bak NM-leder Rosendal, og hun gleder seg til helgen på Rudskogen. Foto; Marius Svingen.

- Det blir noen hektiske dager før NM-runden. Ingen ideell situasjon rett før Racing NM, men vi satser på å kunne være med å kjempe i toppen så sant vi rekker å bilen til start, sier Rosendal som har levert en god sesongåpning med hele to finaleseiere.


- Jeg føler vi har tempo til å kjempe i toppen på Rudskogen som er en bane vi liker godt, forteller han.


Nummer to i sammendraget er Andrine Rafoss som også hun har levert en meget god sesongåpning i Racing NM. Hun sa selv før sesongen at hun håpet å kunne kjempe om topplasseringer i løpet av sesongen, men hun imponerte med å vinne den aller første finalen under åpningshelgen på Våler og siden har hun vært helt i toppen i alle løp.


- Vi er veldig godt fornøyd med sesongen så langt. Dette er helt nytt for meg, og vi tar dette året som et læreår og ikke minst til å få ennå mer kjøretrening, sier Andrine Rafoss, og for helgen på Rudskogen har det unge talentet målsetting om å være med i toppen av klasen.


- Vi skal fullføre løpene på Rudskogen og håper vi kan være i toppen av klassen. Men vi trenger å bli bedre kjent med bilen, og trene på kjørestil, og sportvalg. Jeg gleder meg, sier Rafoss.


En av formførerne i GT4 er Glenn Haug som har også fått fart på sin VW Scirocco etter spesielt rundene på Sokndal som resulterte i en finaleseier en tredje og en fjerdeplass. Dermed tok han innpå NM-lederen etter helgen på Vestlandet og ligger 15 poeng bak i sammendraget. Det er påmeldt 20 førere til helgen.


379 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page