top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Takker strengt regelverk

Stian Theodorsen opplevde en dramatisk krasj under lørdagens GT5 finale og takker de høye sikkerhetskravene i Racing NM for at dette gikk så bra som det gjorde.


Bilen til Stian Theodorsen var ikke pen etter krasjen på Rudskogen.

Det var en svært dramatisk krasj under lørdagens finale i GT5 hvor startnummer 115, Stian Theodorsen mistet bremsene ned i gamle slakteren. I en voldsom fart traff han dekkbarrieren og hans Volvo 242 fikk store skader.


Theodorsen mistet bremsene under helgens første finale i GT5. Foto: Marius Svingen

- Det var en bremsesvikt og jeg prøvde å ta svingen, men det endte i dekkene. Du merker godt en smell i 120, forteller Theodoren som kan takke de svært strenge sikkerhetskravene i baneracing for at han etter forholdene har det bra.


- Her har det vært utrolige krefter. Rattstammen er knekt, motoren har kommet inn i torpedoveggen. Rattet er bøyd, og du ser jo hvordan bilen ser ut. Selv om jeg er forslått så går det etter forholdene bra med meg, sier han., og er glad for at det settes strenge krav til sikkerheten i disse bilene.


Slik så bilen til Stian Theodorsen ut etter smellen, og som vi ser er det store skader med blant annet knekt rattstamme, ødelagt ratt. Heldigvis holdt buret igjen for den store smellen.

- Ja, hadde det ikke vært i orden så hadde dette ikke gått så bra som det gjorde. Vi kjører også med Hans-systemet og det er pålagt i alle racingklasser, forteller han.


Theodorsen ble kjørt vekk i ambulansen, men det var ikke mange minuttene etterpå han var å se i depoet. Nå blir det en stor jobb for han og teamet i vinter for å få en startklar bil til neste sesong.

7 023 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page