top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Stuntfører gjør gjesteinnhopp

Fredrik Sørlie jobber til daglig som stuntsjåfør og har testet det meste av biler, men bilen han kjører under helgens Racing NM har han aldri vært i nærheten av.


Fredrik Sørlie prøver å bli kjent med denne helgens kontorplass. Foto: Marius Svingen

Fredrik Sørlie er en kjent profil i motorsportmiljøet og har en aktiv racingkarriere bak seg, men når han i helgen setter seg inn i en Lamborghini Huracan ST på Rudskogen er det noe som virkelig overgår alt annet han tidligere har kjørt.


Fredrik Sørlie har kjørt mye bil, og allerede på fredagens trening kjørte han tider på 1.26-tallet.

- Dette her kan jo ikke sammenliknes med noe jeg har gjort tidligere. Jeg har kjørt mye bil, men ikke noe i nærheten av dette, forteller Sørlie etter de første rundene Lamborghinien.

Det er 20 år siden Sørlie la det aktive motorsportkarrieren på hylla, men Oslo-gutten har ikke glemt gamle kunstner. Han var allerede i det første treningspasset i dag nede på tider på 1.26-tallet


- Målet mitt med helgen er å bli kjent med denne type bil, og håper jeg kan bidra med å gi noen nyttige tilbakemeldinger til teamet. Jeg er utrolig takknemlig for å få muligheten til å kjøre denne bilen, så skal jeg ikke krasje den, sier han.

Fredrik Sørlie har vært igjennom mange motorsportgrener. Han startet som mange med gokart, og gikk derfra til Formel Ford hvor han vant noen løp her hjemme.


Det er 20 år siden Sørlie kjørte aktivt i racing. Nå gjør han et gjesteinnhopp i GT+

- Det var fattern og jeg som drev med dette. Vi skrudde ikke så mye. Vi fylte bensin og kjørte, ler han. Så gikk turen til England og Formel Ford-mesterskapet der. Sørlie har en andreplass fra


Formel Ford festivalen på Brands Hatch som et av sine store høydepunkt i formelkarrieren.


- Det var en utrolig opplevelse. Så skulle vi gå opp en klasse året etter rundt 1996, men det gikk ikke så bra, så da endte formelkarrieren der, forteller han.

I 1998 kjørte han Neon Cup, og det ble også hans siste sesong som aktiv i racing. I 2007 etter å ha drevet litt med drifting ble Sørlie lei alt med motorsport, og bestemte seg for å gjøre annet.


Cressidan snudde alt opp ned

I 2011 skulle Sørlie ha seg en gammel bil, og valget falt på en gammel Toyota Creddida fra 1977, som senere skulle vise seg å bety alt Sørlie har gjort de siste årene.


- Jeg skulle bare ha en gammel veteranbil for jeg hadde jo ikke penger, ler Sørlie. Sammen med David Riiber i Underground Garage bygde de litt på bilen, og satt i en Toyota Supra motor.

De tok med seg bilen til Gatebil i 2013 og bilen ble en kultbil i Gatebilmiljøet og i sosiale medier.


- Den ble så godt mottatt. Hadde aldri i min villeste fantasi trodd at en bil kunne snu opp ned på så mye. Nå skal Riiber ha all honnør, for uten han og hans hjelp hadde det ikke vært noe Gatebil, jeg hadde ikke blitt kjent med Radni og jeg hadde ikke jobbet med det jeg gjør i dag. Og ikke minst sittet i denne Lamborghinien denne helgen, forteller han.

SMILER: Fredrik Sørlie skulle egentlig forberedt jobb denne helgen, men er glad han heller kan sitte bak rattet på en Lamborghini Huracan ST

Hva skulle du egentlig gjort i helgen?

- Det hadde nok blitt litt planlegging til filminnspilling på mandag, men nå må jeg bare jobbe til seint på natt på søndag, men dette er bedre, smiler han bak skjegget. Sørlie skal være med i produksjonen av Wisting som kommer på TV til våren. 41 åringen har ansvaret for alle bilene som skal være med i serien.1 187 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page