top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Største teamet i RacingNM

Når Team 206 ruller inn i depoet teller teamet hele ni biler og er det største teamet i Racing NM.

Det tar tid å rigge, men det skal se ordentlig ut. 32 meter telt og ni løpsbiler skal på plass før en NM-runde kan starte.


MANGE: På rekke og rad står det Peugeot 206 i depoet under Racing NM. 32 meter telt teller det. FOTO: Marius Svingen.

Denne helgen er teamet på plass i Sokndal i Rogaland for å kjøre på den nyeste racerbanen i Norge. Åtte biler fra teamet er denne helgen påmeldt i NM-klassen GT5 som er blitt den aller største klassen med over 45 startende biler. Det er Tommy Kristiansen som er teamsjef, og som holder orden på den store gjengen. Teamet kjører fra Furnes og rundt på konkurranser i Norge.


De ni bilene som er i teamet dominerer. Her ser vi fire biler i samme bilde. Foto: Marius Svingen.

Denne helgen har de lagt ut på en 60 mils tur til Rogaland.

- Foruten ni løpsbiler stiller Team 206 med en lastebil, en servicebil med henger, to bobiler, tre campingvogner, en bilfrakter og 32 meter telt, forteller Tommy Kristiansen til Ringerikes Blad.


De fleste på Team 206 er unge, og halvparten av førerne er kvinnelig. Teamet stiller med følgende deltagere denne helgen. Søstrene Mia Kristiansen og Helene Kristiansen som er døtre av teamsjefen, og Line Afseth og Guro Lagmandsveen Afseth. I tillegg er det fire karer på startlista til Team 206 og disse er Lars Kjeldstadli, Lars Afseth, Even Afseth og til sist Kjetil Stamstad alle fra Mjøsområdet.


Teamnavnet er heller ikke tilfeldig ettersom alle bilene i teamet er av den franske bilprodusenten Peugot 206. I utgangspunktet billige bruktbiler som teamet har strippet helt ned og bygget opp igjen som løpsbiler på et verksted ved Hovinsveen i Løten.


Her ser vi Mia Kristiansen bakerst i duell med Felix Heiberg. Foto: Marius Svingen

I NM-sammendraget er det Mia Kristiansen som ligger best an i Team 206 på en 22. plass. Etter de to første NM-rundene har hun 28 poeng med sin Peugeot 206 GTI. Søsteren Helene ligger på 32. plass med sine 12 poeng. Even Afseth som er med og drifter teamet kjøre NM-åpningen på Vålerbanen og fikk med seg 14 poeng derfra og holder før helgen 28.plassen i NM, men han kjørte ikke på Rudskogen.


Dermed blir det spennende å se hvem i teamet som gjør det best når en helt ny bane skal kjøres denne helgen.

308 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page