top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Spent NM-leder

Emil Rosendal leder NM-klasse GT4 etter åpningsløpet på Vålerbanen, men til helgen kjører han på en helt ukjent bane for han.


LEDER NM: Emil Rosendal leder NM med ett poeng foran helgens NM-runde i Sokndal. Foto: Marius Svingen

GT4-fører, Emil Rosendal er en av de største unge talentene i Racing NM, og etter en meget god NM-åpning på Våler sist leder unggutten klassen GT4 som i år har rekordmange deltagere. Hele 24 utøvere er påmeldt til helgens NM-runde i Sokndal, og Rosendal gleder seg til å få kjørt på banen selv om han senker ambisjonene før helgen.


FØRSTE GANG: Det blir første gang Emil Rosendal kjører på Motorcenter Norway og ambisjonene er topp tre i klassen. Foto: Marius Svingen

- Jeg har aldri kjørt på KNA Raceway fordi jeg måtte stå over i fjor, så vil si jeg har et litt dårligere utgangspunkt enn de som har trent og kjørt der tidligere. Men jeg har kjørt banen litt i simulator og går inn mot helgen med topp tre i sikte, det må vi si oss fornøyd med, sier Rosendal.


Fra åpningshelgen på Vålerbanen kjørte han inn til to førsteplasser og en femteplass som er nok til at han leder NM-sammendraget tett fult av Andrine Rafoss som også imponerte stort i åpningen. Det skiller kun ett poeng mellom Rafoss og Rosendal.


JAGER: Andrine Rafoss ligger kun ett poeng bak Emil Rosendal i GT4, og har fått testet banen i Sokndal. Foto: Marius Svingen.

- Det er veldig gøy å lede NM etter første helgen, men det er mye igjen av sesongen. Vi har gjort noen småting med bilen så vi føler oss klare til helgen, forteller Rosendal.


Tredjeplassen i NM GT4 holder Lars Ola Amundsen med sin Alfa Romeo vel 13 poeng bak Rosendal. Alle tre som er på sammenlagtpallen i GT4 er påmeldt til løpet på KNA Raceway i Sokndal, men bakfra er det flere som ønsker å blande seg inn i sammendraget.

383 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page