top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Spennende NM-avslutning

Årets NM i baneracing skal avsluttes på Vålerbanen til helgen, og det er fortsatt jevnt om seieren i flere av NM-klassene.


Sesongfinalene i årets Norgesmesterskap i baneracing kjøres på Vålerbanen i Hedmark, og det er fortsatt kamp om NM-medaljene i de fleste NM-klassene i GT.


Denne helgen kjøres NM-finaler i baneracing på Vålerbanen, og det er åpent i flere av NM-klassene.

Den klassen det er knyttet mest spenning til før helgen er klassen GT5. Der har det vært den største deltagelsen, og også den klassen der kampen om årets NM-gull har vært tøffest. Vi har hatt fire forskjellige NM-ledere og etter hver runde har det vært en ny leder i denne klassen. I GT-klassene skal alle stryke tre av NM-løpene slik at det blir 12 tellende finaler i årets mesterskap. Det gjør at det tetner ytterligere til i toppen. Heidi Frydenhaug ledet NM tidligere i år, men når hun har strøket tre av sine dårligste runder dennes sesongen så ender hun opp med 231 poeng og er nummer tre før NM-helgen på Våler, men kun 4 poeng opp til lederen.


Heidi Frydenhaug ligger på tredjeplass i GT5 og har mulighet til å vinne NM med gode resultater på Vålerbanen.

- Målet vårt er selvfølgelige et NM-gull og vi er veldig nære nå. Jeg ber til værgudene om at det blir oppholdsvær til helgen slik at vi virkelig kan kjempe en fair kamp om NM-medaljene, sier Heidi Frydenhaug som kan bli den første dame som vinner NM-gull i GT-klassen.


Det er flere som melder seg på i kampen om NM-gullet, for etter at Heidi Frydenhaug og Trond Brekke har henholdsvis mistet 32 og 38 poeng hver kommer Erik Halvorsen som en rakett bakfra. Han har nemlig allerede stått over en helg, og står dermed med mest poeng av samtlige før finalen på Våler. Halvorsen har 235 poeng, mens NM-toer Trond Brekke har 234. Det skiller altså bare 4 poeng mellom de tre første.


Erik Halvorsen har spist seg nærmere og nærmere NM-teten gjennom hele sesongen, og leder NM-klassen i GT5 før finalene på Våler. Halvorsen fikk smake på gull etter at han vant en NM-runde på Rudskogen sist.

- Ja, vi kjører for et NM-gull. Vi måtte stå over åpningshelgen på Vålerbanen grunnet tur til Spania, men nå er vi med i toppen, og da skal vi prøve, forteller Erik Halvorsen som fikk med seg en seier og to andreplasser fra Rudskogen sist tok inn mange viktige poeng.


GT4 og GT3 nærmest avgjort


Alf Marius Loe Sandberg i sin Toyota Altezza har vunnet 10 av 12 NM-løp denne sesongen, og det skal mye til om ikke han blir norsk mester i GT4. Foto: Marius Svingen

I GT4 er det nærmest avgjort allerede før helgens NM-finaler er kjørt. Alf Marius Loe Sandberg har vært helt suveren denne sesongen, og har vunnet ti av årets 12 NM-runder så langt.


- Vi har en god mulighet til NM-gull, men det skal kjøres først. Vi har mange bevis på at det ikke går å ta noen seier på forskudd, forteller Alf Marius Loe Sandberg.

Selv om han må stryke 87 av sine NM-poeng, så leder han GT4-klassen med hele 53 poeng til tidligere rallysjåfør Tom Heitmann som klarte å stoppe Loe Sandbergs seiersrekke sist NM-runde. Der tok Heitmann to førsteplasser under svært vanskelige kjøreforhold. Nummer tre i klassen er Vegard H. Svendby.Olav Rygge i midten har stått øverst på pallen flere ganger i GT3 denne sesongen, og har også fått en solid ledelse i NM-klasse 2. Her feirer han seieren på Rudskogen sist NM-runde sammen med NM-toer Per Støldal og NM-firer Richard Green til høyre.

I NM-klasse 2 for GT2 og GT3 er det også store differanser i tetkampen. Olav Rygge har denne sesongen kjørt svært godt med sin Audi TT RS, og leder NM med betryggende sifre.

- Vi har en god ledelse, og det skal nesten ikke være mulig å miste NM-gullet nå. Da skal det skje noe som gjør at vi mister svært mye poeng, forteller Rygge etter serien på Rudskogen for to uker siden. Etter at Rygge stryker sine tre dårligste resultater står han igjen med 279 poeng. Ned til Per Støldal på andreplass er det hele 56 poeng. Inge Guldbrandsen holder tredjeplassen med sine 163 poeng etter at hans svakeste løp er strøket.


Mye kan fortsatt skje


Pål Berg leder NM-klasse 1 foran helgens finaler, og har en solid ledelse på 34 poeng.

I NM-klasse 1 for biler i GT+ og GT1 er det litt jevnere. Her har Pål Berg med sin Porsche 997 RST en solid ledelse på 17 poeng. Han sto allerede i august over NM-runden på Rudskogen. Dagfinn Larsen ligger på andreplass i klassen, etter at han mister kun seks poeng når han stryker 3 løp, og ender da opp på 192 poeng før helgens finale.


Det gjør at Kai Roger Bakken har god los på Larsen med sin tredjeplass kun seks poeng bak Larsen. Dermed skiller det kun 4 poeng mellom Bakken og Larsen om NM-sølvet.


På fjerdeplass ligger Joakim Ottersen med 168 poeng, men etter hans krasj på Rudskogen sist er skadene såpass store på hans DTM-bil at han ikke kommer til start på Vålerbanen.


- Vi må bruke vinteren på å sette sammen bilen, forteller han.


Det gjør at Trond Garberg på femteplass med sine 155 poeng har også han los på NM-medalje.


Det blir med andre ord svært spennende NM-finaler på Vålerbanen denne helgen, og alle GT-klassene skal kjøre 3 finaler før NM-vinneren kan kåres.


Men det er ikke bare i GT-klassene som kjører om NM-gull. Vi skal under NM-avsluttningen på Vålerbanen også kåre vinneren i de historiske klassene. Samt i Shortcar og Formel Basic. Formel Basic kårer sin NM-vinner etter finale på søndag, mens de resten av sesongen har kjørt om Norges Cup tittel.

418 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page