top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Sokndal neste

Oppdatert: 1. jun. 2022

Til helgen er det klart for årets andre NM-runde i baneracing og nå skal Racing NM gjeste Motorcenter Norway i Sokndal.


LEDER: Viggo Dalmo leder NM i GT1 og trivdes svært godt på banen i Sokndal ifjor. Dalmo var også raskest med tiden 1.07.910. Foto: Jørn Pettersen

I fjor fikk Racing NM arrangere åpningsløpet under åpningshelgen til den helt nye racerbanen Motorcenter Norway i Sokndal. 160 deltagere deltok under åpningshelgen i fjor, og det er forventet omtrent samme antall deltagere når Racing NM arrangeres til helgen. 150 påmeldte per skrivende stund lover bra for en actionfylt helg.


REVANSJE: Alf Marius Loe Sandberg håper på revansje etter åpningshelgen på Våler hvor de ikke fikk det til å stemme. Foto: Jørn Pettersen

Baneanlegget er godt fornøyd med første driftsår selv om fjoråret både inneholdt pandemi og restriksjoner. De har hatt god aktivitet gjennom hele fjoråret og de ser frem mot et godt 2022.

Første helg i juni er det klart for en ny runde i Racing NM og foreløpig står ikke NM-leder i GT+ Kai Roger Bakken på startstreken i Sokndal. Det gjør at Jan Øivind Ruud som kommer med sin Stelth B7 og som ligger på andreplass i NM i GT+ kun 12 poeng bak Bakken før kunne gå opp i ledelse etter helgen. Men han skal bryne seg mot blant andre Roy Andreas Vaa i Porsche som innehar fjerdeplassen i klassen.


I GT1 er det flere biler til start og før helgen er det Viggo Dalmo i sin Audi R8 som leder NM etter åpningshelgen på Vålerbanen. Jarl Nilsen som innehar andreplassen i NM er på plass i Sokndal med sin Dodge Viper. En som forhåpentligvis er klar for litt kjøring er Rino Rostad som måtte reise hjem fra åpningsløpet på Vålerbanen med girkassehavari på Audi RS4 allerede før helgen startet. Han er absolutt sulten på revansje.


LEDER: Svein Tore Sæther som ligger bakerst her leder NM i GT3. Foto: Marius Svingen

I GT3 er det Svein Tore Sæther som leder NM etter den første NM-runden på Vålerbanen, men han får dessverre ikke deltatt i Sokndal.

- Etter å ha blitt påkjørt på Våler sist har vi litt bilproblemer så vi må dessverre bli hjemme, forteller Sæther.

Også NM-toer Marius Solberg Hansen skal høyst sannsynlig ikke kjøre flere runder i Racing NM da de er opptatt med STCC-kjøring. Det gjør at NM-treer Kristian Svelander kan med gode resultater klatre opp i NM-ledelse etter NM-helgen i Rogaland. Men det er tett bak Svelander og både Jan Henning Kleiv og Oliver Andersen som ligger på femte og sjetteplass er ikke mange poengene bak.

829 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page