top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Skrur for harde livet

Didrik Esbjug håper å rekke sesongstarten på Vålerbanen i ny klasse.GT4 klassen under sesongåpningen på Racing NM til helgen ser svært lovende ut med tanke på flere nye og spennende sjåfører. En av de som jobber ekstra hardt om dagen er Didrik Esbjug i håp om å rekke å få bilen ferdig. Unggutten fra Ytre Enebakk imponerte stort i GT5 i fjor, og nå er planen å gå opp til en ennå raskere klasse nemlig GT4.


Didrik Esbjug imponerte stort i GT5-klassen og gleder seg til å kjøre i GT4.

- Jeg gleder meg til å prøve meg i ny klasse. Det å bygge bilen har vært et langt prosjekt, og vi har hatt mer jobb med den bilen enn vi trodde. Vi gjorde noen permanente løsninger på bilen som ikke var godkjente i GT5 og dermed måtte kjøpte vi en bil av Eirik Tveitan som vi kunne bruke i GT5 og da har GT4 bilen stått siden. I vinter når vi lurte på hva vi skulle gjøre i 2021 sesongen, så ble vi enige om å prøve å gjøre ferdig GT4 bilen, så i vinter har vi skrudd og prøvd å få på plass deler som erstatning for de vi måtte bruke i fjor, forteller Esbjug.


Dermed ser det ut til at unggutten er på startstrek med en Honda Civic EK4, men fortsatt er det et lite spørsmåltegn om de får bilen klar.


- Vi har fått tak i en litt større motor og håper den nå blir konkurranse dyktig i GT4, bilen er ikke ferdig enda men vi skrur for harde livet om dagen for å få den ferdig til 7.mai, om vi rekker det vet jeg ikke helt enda men vi får bare drive på, sier han optimistisk.


Hvordan tror du det kommer til å gå?

- Alt på bilen er omlakkert og pusset ned, alt understell er sett over med nye foringer og justeringer, Vi har lagt mye tid i finish og funksjon. Vekt og effekt er vi fremdeles usikker på, så dette blir veldig spennende, forteller han.


Her henger GT4 bilen i verkstedet der teamet jobber for å få den klar til sesongstarten på Vålerbanen til helgen. FOTO: PRIVAT

Det kommer til å bli en meget spennende sesong i GT4. Flere av førere i GT5 har valgt å prøve seg i klassen og per nå er 18 biler påmeldt i klassen. Herbjørn Haug som ble norgesmester i GT5 i fjor er på startstreken i GT4 med sin Chrysler Neon. I tillegg er juniorlandslagsfører Niklas Abrahamsen klar for sesongstarten i sin Citroën DS3. Knut Erik Knudsen er påmeldt. Han ble nummer to i NM i fjor, og når NM-vinneren fra klassen i fjor Ivar Olafsen går opp til GT3 er det duket for en veldig spennende NM-sesong i GT4. En annen unggutt å regne med i klassen blir Emil Rosendal som ble NM-treer i fjor. De venter også på deler for å få bilen klar til sesongåpningen. Så her er det bare å følge med.


662 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page