top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Skreddersydd opplegg

Bilsporttalentene Oskar Biksrud og Karl Peder Nordstrand skal videre til neste fase i EVEN Managements talentprogram, Next Generation og veien går via GT5-klassen i Racing NM.


TALENTER: Sportsjef i EVEN Management, Roy Snellingen sammen med Karl Peder Nordstand og Oskar Biksrud som begge er med videre i talentprogrammet til EVEM Management. Foto: Marius Svingen

Juniortalentene Oskar Biksrud (15) og Karl Peder Nordstrand (14) er i ferd med å ta nye og viktige steg i sine motorsportkarrierer, og det betyr at de unge talentene skal kjøre GT5 i Racing NM på veien mot verdenstoppen.


- Racing NM og GT5 er veldig god trening for gutta. De får kjørt masse bil og det er et av målene i steg 2 som Nordstrand og Biksrud er videre til nå, forteller sportsjef, Roy Snellingen i Even Management.


I helgens NM-runde debuterte både Biksrud og Nordstrand i baneracing. Biksrud i en Ford Fiesta som ikke fungerte slik han ønsket, men han fikk med seg nyttig banetrening.


RASK: Karl Peder Nordstrand beviste at han hang med i GT5-feltet, men i den siste finalen mistet han eksosrøret og traff en dump som ødela bilen såpass at han måtte bryte. Foto: Marius Svingen

For Karl Peder Nordstrand gikk det bedre i hans Peugeot 206. Han var oppe og kjempet om pallplass allerede i den andre finalen i GT5. Han ble etter å ha kjørt inn på tredjeplass kalt inn til juryen hvor han fikk en tidsstraff og ble flyttet ned til femteplass. I den siste finalen startet Nordstand i andre startspor, men han fikk problemer ganske raskt i siste finale.


- Jeg mistet eksosen etter en halv runde, og i tillegg så kom jeg altfor fort inn i sjikanen etter start og mål og traff en stor dump som ødelagte motoren. Men ellers gikk det bra, smiler han.


FORNØYD: Karl Peder Nordstand var fornøyd med kjøretreningen han fikk under Racing NM. Det blir trolige flere runder i Racing NM i løpet av sesongen. Foto: Marius Svingen.

I tillegg til Racing NM skal de to unge talentene blant annet også kjøre crosskart og rally i veien videre. I den nye fasen får de også rallysjåfør Ole Christian Veiby og 4-ganger verdensmester i rallycross Johan Kristoffersson som viktige mentorer. Begge er eliteutøvere hos EVEN Management, og skal nå være viktige brikker for de to unge talentene. EVEN Management har signert en utviklingskontrakt med Oskar og Karl Peder, med et langsiktig mål om å skape en ny norsk verdensmester i motorsport.


«Next Generation» prosjektet er utviklet av EVEN Management og ble lansert i desember 2019. Prosjektet er et 5-trinns talentprogram basert på toppidrettens prinsipper og EVEN Managements mer enn 13 års erfaring innen motorsport. Planen var å ta inn to utøvere og at første steg skulle ha en tidsramme på ett år. I stedet valgte vi å ta inn 4 knallsterke utøvere og utvide steg 1 til to år. I steg 2 økes aktivitetsnivået betraktelig, og to av fire utøvere blir med videre.


Begge de to juniorene, Biksrud og Nordstrand har siden 2019 vært en del av ungdomssatsingen til EVEN Management, hvor simulator har vært en viktig læringsplattform. Daglige treningsøkter har gitt gode resultater.


-Vi har skreddersydd et rått opplegg der de unge talentene blant annet får mye nytte av våre eliteutøvere. Nå blir det mye bilkjøring, sier sportssjef Roy Snellingen EVEN Management

Daglig leder i EVEN Management, Erik Veiby sier at det å utvikle talenter ligger i DNA’et til EVEN management.


– Fremtiden ligger i morgendagens utøvere og gjennom Next Generation investerer vi tungt i et norsk prosjekt, hvor målet er å skape en ny norsk verdensmester. Det er et spennende prosjekt, og jeg er imponert over den fremgangen de har vist og ikke minst innsatsen de begge legger ned, sier han.


209 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page