top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Skihopperen som valgte Racing

Kristian Moe Sætheren valgte bort hoppskiene foran 2018-sesongen for å satse i Citroën DS3 Cup, og det ga resultater fra start.

Det er stor kontrast mellom skihopping og baneracing. Her ser vi Kristian Moe Sætheren under løp på Rudskogen i 2018. Foto: PRESSEBILDE

For Kristian Moe Sætheren begynte livet på racerbanen så langt fra asfalten som man kan komme. Den tidligere skihopperen søkte i fjor nye utfordringer, og endte da i den dansk/skandinaviske asfaltracing klassen Citroen DS3 cup. En liten, kvikk hatchback, som med noen ombygginger kan brukes i motorsport. Han startet å hoppe på ski da han var ni år, og fortsatte til han ble junior. Han har deltatt i mange nasjonale konkurranser i hoppbakkene.

Det er en stor overgang å gå fra skihopp til racing, så Moe Sætheren brukte 2018 som et læreår i den danske og skandinaviske Citroen DS3 cupen. Det ga fort resultater og når sesongen gikk mot slutten kjempet Sætheren om sølvet i totalcupen.

- Det har vært en kjempesesong for meg, og alt har gått over all forventning. Jeg hadde mål om at i løpet av sesongen skulle vi nærme oss pallen, men allerede i første løp i mesterskapet ble det sølvplass, smiler den tidligere skihopperen.

Det ga blod på tann for Kristian, som siden har vært i sentrum for en kjempe utvikling. Som resulterte i en samlet tredjeplass i årets mesterskap, etter at DM-finalen på Danske Jyllandsringen ble kjørt i begynnelsen av oktober. En helg hvor Kristian kjempet om sammenlagt sølv, men endte med bronse.

Den tidligere skihopperen kjempet om sølvet i mesterskapet i sin første sesong. Her fra Rudskogen tidligere denne sesongen. Foto: Racefoto.se

- Idretts menneske som jeg er så var det en skuffelse når sølvet var innen rekkevidde, men når alt kommer til alt er bronsen et håndfast bevis på en vellykket sesong. Det har med andre ord gått langt over forventningene, forteller han.

Han fremhever også klassens gode konkurranse som er en viktig del av utviklingen.

- Det har vært veldig kult og være i toppen av serien hele sesongen. Jeg ser allerede frem mot neste sesong, og har satt meg klare mål for videre utvikling.

Fortsetter som i 2018

Grunnlaget for sesongen i år ble lagt i Italia med en ukes kjøretrening. Sammen med sitt team Insight Racing vil de gjenta suksessen neste år og banen er allerede bestilt til mars neste år.

- Kjøreteknikken og taktiske valg i feltet er noe jeg fortsatt må jobbe videre med til kommende sesong, sier Kristian Moe Sætheren og legger til.

- Treningen i Italia hjalp virkelig på. Jeg vil helst kjøre sterkt, men det går ikke hvis jeg ikke er komfortabel med bilen. Dette er noe treningen hjelper på, avrunder den nykårede bronsevinneren i cupen.

Det ble også nok poeng til å vinne det Norske mesterskapet i cupen, U21 mesterskapet og en sølvmedalje i årets NEZ (North European Zone) mesterskap. I 2019 jobber han med flere spennende prosjekter på racerbanen, men foreløpig er det litt tidlig å si om vi får se han i Racing NM, men han skal i alle fall kjøre et år til i DS3 Cup hvor målet er å klatre ennå høyere på resultatlisten