top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Skal ut av komfortsonen!

For en som har stått på scenen verden over foran en hærskare av publikummere, så kan man ikke tro at det er på Rudskogen og i Racing NM den verdenskjente artisten skal ut av sin komfortsone.


DEBUT: Sigurd Wongraven gjør sin debut i Racing NM denne helgen på Rudskogen Motorsenter. FOTO: Marius Svingen

Verden over er han kjent som vokalisten i black metalbandet Satyricon en av norsk black metals største eksportvarer gjennom tidene. Hjemme i Norge er Sigurd Wongraven vel så kjent som skaper av Wongraven Wines og kanskje i fremtiden som motorsportutøver.


At Sigurd Wongraven også er opptatt av metall i form av raske biler er det heller ingen tvil om. Han har nettopp kjøpt sin sjuende Porsche, og at han i helgen skal debutere i Racing NM med en Porsche 718 Cayman i GT3 er nesten helt naturlig.


- Det måtte nesten bli Porsche, det føltes litt trygt nå som jeg virkelig skal gjøre noe som gjør meg skikkelig nervøs, forteller Wongraven under fredagens trening før NM-runden i baneracing på Rudskogen.

PORSCHE: Det er en Porsche 718 Cayman i GT3 som Sigurd Wongraven skal kjøre denne helgen. Foto: Marius Svingen

47-åringen har kjørt mye bil på bane under Trackdays og andre banedager helt siden 2004, men aldri konkurrert i NM med landets fremste racingførere. Det blir en helt ny opplevelse og noe som virkelig gir Wongraven sommerfugler i magen.


- Det er nok litt derfor jeg gjør dette for å kjenne nervøsiteten og komme langt ut av komfortsonen. Selv om jeg også er ute av komfortsonen når jeg opptrer som artist så er det yrket mitt. Der har jeg erfaring og full kontroll på det jeg gjør, forteller han.


Selv om helgens debut i Racing NM ble litt bråbestemt og som Wongraven kaller det et lite gruppepress, så ligger det et ønske om å kjøre skikkelig racing i en løpsrigget racerbil.

Om det blir denne ene gangen eller om vi vil se han i flere løp er han usikker på.

SPENT: Sigurd Wongraven er spent foran NM-runden på Rudskogen, og erkjenner at dette virkelig får han langt utenfor sin komfortsone. Foto: Marius Svingen

- Jeg skal jakte den gode følelsen denne helgen, også kan det jo hende jeg blitt bitt av basillen. Jeg har jobbet mye de siste årene, men har sagt at året 2023 er et år som det kan være mulig å rydde litt plass til nettopp racing, sier han lurt.


Racerbilen er kjøpt for et par måneder siden, og målet for helgen vil være å ha uskadet bil søndag kveld.


Sigurd Wongraven har vært interessert i motorsport helt siden midten av 90-tallet. Og det er nok formel 1-intressen som har fulgt han mer eller mindre gjennom de siste 25 årene av livet. Etter å ha drevet Satyricon fra han var 17 år gammel ga bandet ut sitt siste album i 2008 under tittelen The Age of Nero og et par år senere var det slutt og en ny karrierevei innen vin, drevet av en lidenskap utviklet gjennom mange år. Wongraven har de senere år har vært travelt opptatt med å lansere sitt egen vinmerke som går under navnet Wongraven, men i helgen kan du se han på Rudskogen Motorsenter under årets fjerde NM-runde i baneracing.


1 305 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page