Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Rygge leder kampen om klokka

Oppdatert: 16. mai 2019

GT3-fører Olav Rygge tok første stikk i kampen om klokka i TAG Heuer GT Master 2019.

Olav Rygge i GT3 kom best i gang i kampen om klokka. Rygge vant tre av tre finaler i GT3 under sesongåpningen på Rudskogen, og er dermed på topp i TAG Heuer GT Master 2019. Foto: Marius Svingen

Nytt av året er at TAG Heuer GT Master er tilbake i Racing NM, og det ligger dyre TAG Heuer -klokker til de tre beste i denne cupen. Førsteplassen er en skatt av ei klokke. Nemlig TAG Heuer Carrera Calibre-16 Automatic Chronograph Watch. Dette er en klokke til en verdi på over 40.000NOK. Men det er klokker også til andre og tredjeplassen. Disse får hver sin TAG Heuer Formula One.

Cupen kjøres parallelt med Racing NM, og alle løpene i NM-serien teller. Olav Rygge som vant tre av finalene på åpningsløpet leder da TAG Heuer GT Master etter sesongåpningen på Rudskogen.

- Det er veldig moro å kjøre om så flotte klokker. Sesongen er lang, men det hadde vært moro og hatt en slik på armen etter sesongen, smiler Olav Rygge. Han leder cupen med 75 poeng.

Herbjørn Haug har også meldt seg på i kampen om TAG Heuer klokkene etter to seire og en andreplass i GT5. Foto: Marius Svingen

Bak han jager Herbjørn Haug i GT5 og Jon Inge Søvold i GT4. Både Haug og Søvold vant to av sine finaler i åpningshelgen, men begge fikk også med seg en andreplass og dermed står de med 68 poeng i TAG Heuer GT Master. Søvold som fikk en svært god start på mesterskapet antydet at han må gi bilen til en annen sjåfør neste runde. Det er fire eiere på Volvo S40 og alle eierne skal kjøre en NM-runde hver. Det er også usikkert om Herbjørn Haug får kjørt alle tellende rundene i TAG Heuer GT Master i baneracing ettersom en runde kolliderer med NM i rallycross som også Herbjørn skal kjøre denne sesongen.

- Vi får se litt hvilket mesterskap vi skal prioritere den helgen. Det er i alle fall utrolig moro å være her å kjøre Racing NM, men vi skal prioritere litt ettersom hvordan vi ligger ann, forteller han.

Audi TT RS-fører Per Støldal i GT3 er primus motor for å få til TAG Heuer GT Master 2019. Foto: Marius Svingen.

Neste løp i TAG Heuer GT Master 2019 kjøres på Vålerbanen 1. – 2. juni. Da er det nok flere som har lyst til å melde seg på i kampen om klokkene.