top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Rygge imponerte stort

Olav Rygge fra KNA Indre og Ytre imponerte stort i GT3 denne helgen og vant to av tre løp.


Olav Rygge kjørte inn til to førsteplasser og en andreplass i GT3 under Racing NM på Rudskogen. Foto: Marius Svingen

Olav Rygge fra Spydeberg imponerte stort under helgens Racing NM på Rudskogen Motorsenter. På lørdag kjørte han svært raskt både i kvalifisering og i løpet. Han kjørte ned mot det raskeste som er kjørt i GT3 klassen med sin Audi TT RS.


- I dag har det gått veldig bra, ting fungerer som det skal, smilte Rygge i depoet. Rygge kjørte over målstreken som vinner. Han var 19,6 sekunder foran andremann Per Støldal også han i

Audi TT RS. Tredjeplassen gikk til Richard Green med sin Porsche 996 Cup. Det var disse tre det handlet om i GT3 denne helgen.


Under søndagens første løp i GT3 måtte regndekkene på bilene og her hadde nok firehjulstrekken til Per Støldal en stor fordel. Han ledet løpet lenge, men bakfra spiste Rygge seg stadig nærmere etter å ha ligget bak i feltet fra start.


Det var god steming under premieutdelingen etter at Per Støldal vant lørdagens første finale i GT3, for i resten av helgen var det ikke noe å gjøre med Olav Rygge i GT3.

- Hadde det vært to runder til så skulle jeg nok tatt han. Jeg var forbi ved et par anledninger men Støldal nektet å slippe meg frem så vi var svært nær hverandre ved et par anledninger. Jeg risikerte ikke noe, forteller Rygge, og dermed ble det andreplass i løp nummer to i GT3. Per Støldal vant, men bare med 3,5 sekunder. I søndagens siste finale var det igjen på med slicks da banen hadde tørket opp. Da var det igjen duket for Olav Rygge som kunne gjøre som han ville. Ny seier og denne gang med 26.8 sekunder foran Per Støldal.


- Jeg er godt fornøyd med helgens kjøring, sier Rygge etter innkasseringen av to førsteplasser og en andreplass.


I GT1 var det Dagfinn Larsen som tok to seiere og en andreplass, mens Pål Berg fra PCN og Oslo fikk med seg to andreplasser og en førsteplass.


Joakim Ottersen under lørdagens finale.

I GT+ var Joakim Ottersen helt suveren gjennom hele helgen. Han vant samtlige tre finaler under helgen. Han satte også ny banerekord på lørdag med 1.21.684. Han sa at han skulle gjøre et tappert forsøk på å forbedre den på søndag. Nå ble ikke været som ønsket, og med noe våt bane ble det vanskelig. Joakim gjorde et tappert forsøk og beste tid søndag ble 1.21.910 altså kun 3/10 deler bak rekorden fra lørdag.

299 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page