top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Rosendal imponerer

Unggutten Emil Rosendal som kjører i GT4 henger med i toppen av den tøffe NM-klassen.


15 år gamle Emil Rosendal har meldt seg på i kampen om NM-medaljer i 2020. Foto: Marius Svingen

NMK Solør-føreren er en av Europas aller yngste racerførere, og nå kjemper 15-åringen om NM-tittelen i selveste GT4. Han konkurrerer med utøvere som har langt mer erfaring. Det store gjennombruddet kom under forrige NM-runde på Vålerbanen der Rosendal vant tre av tre finaler og meldte seg på i kampen om NM-gullet. Vi møter unggutten under helgens NM-runde på Rudskogen.


- Vi har mål om å kjempe i toppen av klassen, smiler han.


Under NM-runden på Rudskogen denne helgen var Emil Rosendal igjen på pallen med en sterk andreplass i første finale. I den andre finalen ble han nummer fire, mens han ble påkjørt i den siste finalen, og endte dermed langt nede på resultatlisten.


Emil Rosendal er for ung til å kjøre motor med sylindervolum over to liter og har dermed satt en Nissan-motor i BMW E30en.

De tre dårligste finalene skal strykes fra NM-sesongen 2020, og da er det ikke så langt frem til toppen i klassen selv om Ivar Olafsen dro litt ifra i NM-sammendraget etter tre strake seire på Rudskogen. Knut Erik Knudsen ligger også foran Rosendal i sammendraget, men NM-finalene skal kjøres på Rosendals hjemmebane, Vålerbanen i Solør. Dette er banen han har de beste resultatene fra denne sesongen, og han ser frem til at finalen kjøres der om to uker.


Emil Rosendal kjører en BMW E30 1986-modell. Originalmotoren måtte byttes ut med en Nissan-motor. Grunnen til det er at han er for ung til å kjøre motor med sylindervolum over to liter. Men det sparker godt ifra likevel. Effekten målt på motoren er 253 hestekrefter, og bilen er strippet for all unødvendig vekt. Brumunddølen kjører 200 km/t på Rudskogen og nesten like fort på Vålerbanen.


– Men hvorfor akkurat BMW?

– BMW har vært favorittmerket mitt så lenge jeg kan huske. Racingbilen min så ut som en vanlig veibil da vi kjøpte den i 2017. Men nå er det lite originaldeler igjen. Egentlig bare skallet, sier han til lokalavisa.

479 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page