top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Raske jenter i GT

Både Isabell Rustad og Andrine Rafoss kjørte svært raskt under sesongåpningen til Racing NM denne helgen og vant hver sin finale.


Isabell Rustad og Andrine Rafoss hadde all grunn til å smile etter at de tok hver sin seier i sine klasser under sesongåpningen i Racing NM. Foto: Marius Svingen

I bilsport konkurrerer jenter og gutter på lik linje, men selv om det er noen jenter som kjører Racing NM, så er sporten dominert av mannfolka. Det er ingen damer som i dag kjører i GT+, GT1 eller GT3, men i GT4 og GT5 finner vi flere kvinner på startlisten, og mange av de kjemper helt i toppen i sin klasse. Under sesongåpningen på Vålerbanen vant både Isabell Rustad GT5 og Andrine Rafoss GT4 hver sin finale.


- Jeg har aldri vært så skjelven i hele mitt liv, men jeg klarte å holde de bak meg, smilte en meget fornøyd Isabell Rustad da hun vant sin aller første finale i det knallsterke GT5-feltet hvor 33 biler kjørte den siste finalen.


RASK: To fjerdeplasser og en seier i GT5 gjør at Isabell Rustad er helt i toppen i GT5. Foto: Marius Svingen

Isabell Rustad kjørte strålende hele helgen og tok med seg en fjerdeplass fra lørdagens finale, etter å ha kvalet inn på tredjeplass. Hun kjørte inn til en ny fjerdeplass i den første finalen på søndag før hun kunne klatre helt til topps på pallen i den siste finalen.


Ei annen dame som kjørte fort i helgen var Andrine Rafoss i GT4. Rafoss startet sin debutsesong i Racing NM med å vinne sin aller første finale i GT4 på lørdag, og fulgte opp på søndag med en andre og en tredjeplass. I tillegg må det også nevnes at Andrine Rafoss vant årets sesongåpning i Rallycross på Momarken for vel en uke siden. Så Rafoss kjemper i toppen i bilsport i to grener.

PÅ PALLEN: Andrine Rafoss viste i helgen at hun kommer til å kjempe helt i toppen i GT4. Hun var på pallen i samtlige tre finaler, og førsteplassen på lørdag smakte veldig godt. Foto: Marius Svingen

- Dette har vært så moro, og den første finalen gikk over all forventning og jeg ledet fra start til mål og tok førsteplassen. I finale to startet jeg som nummer seks og kjørte meg opp til en fin andreplass etter mye fighting og en tur i sandfella. I finale 3 startet jeg som nummer fem siden jeg kjørte inn til en andreplass i finale 2. I denne finalen ble det mye fighting og jeg kjørte inn til en fin tredjeplass, noe som teamet og jeg er veldig godt fornøyd med, sier Andrine som etter helgen holder andreplassen i NM-sammendraget i GT4.


Leder klassen gjør Emil Rosendal som tok to førsteplasser og en femteplass under sesongåpningen.
168 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page