top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Overasket seg selv!

Formula Basic debutant, Rolf Adrian Andersen Engen overasket seg selv med to seiere under Norges Cup-runden på Vålerbanen.


Rolf Adrian Andersen Engen vant begge løpene i Formula Basic under NC-runden i Formula Basic på Vålerbanen. Foto: Marius Svingen

Helgens andre Norges Cup-runde i Formula Basic ble kjørt på Vålerbanen denne helgen, og det var debutant Rolf Adrian Andersen Engen som sto igjen med to førsteplasser, og han var kanskje mest overasket selv.

- Det var helt vilt at det endte som det gjorde, det hadde jeg aldri regnet med kunne skje. Jeg er jo helt fersk i denne klassen og har kun kjørt gokart i forkant, smiler Engen.

Marius Winås og Daniel Kroken kjempet om seieren, men kjørte hverandre av banen i den første finalen av NC i Formula Basic.

I lørdagens finale ble det litt dramatikk. Det ble også kjørt ut sikkerhetsbil grunnet en avkjøring. Da ble feltet samlet igjen, og når bilen slipper feltet var det Daniel Kroken og Marius Winås som lå og kjempet om ledelsen. De var et stykke før resten av feltet, men i en innbremsing så felte Kroken og Winås hverandre og begge ble stående utenfor banen.


- Det var veldig close racing gjennom flere runder. Da ingen av oss ville gi seg ble det et surt sammenstøt. Hvem som hadde skylden er vanskelig å si, og det betyr heller ikke noe nå. Jeg følger jeg kunne gitt mer plass, men han kom så fort på innsiden, forteller Kroken. Marius Winås fortalte at de har lagt episoden bak seg og at de har skværet opp.


Etter sammenstøtet lå veien fri for debutanten Engen som dermed fikk sin første seier i Formula Basic.


- Jeg er strålende fornøyd. Vi føler at farten kom veldig fort og jeg har nok en fordel av å ha kjørt gokart tidligere. Nå skal vi ta med oss denne helgen videre og håpe at vi slipper unna utforkjøringer og kollisjoner resten av sesongen, forteller han. Det var Dag Wasmuth som kjørte inn på andreplass og Roger Iversen ble nummer tre i race 1.


Rolf Adrian Andersen Engen startet i Pole, og vant finale to med 8.8 sekunder ned til Kjetil Thomassen og Simen Lille-Homb på tredjeplass. Det skilte kun 0.149 mellom andre og tredjeplassen. Foto: Marius Svingen

I det andre løpet startet Rolf Adrian Andersen Engen fra pole og beholdt ledelsen helt til mål. Han vant løp nummer to 8.8 sekunder foran Kjetil Thomassen og Simen Lille-Homb på tredjeplass. Det skilte kun 0.149 mellom andre og tredjeplassen.


En av favorittene i mesterskapet Daniel Kroken slet på race to og fikk med seg en sjetteplass.


- Jeg følte pallen var innen rekkevidde, men en liten situasjon foran meg i depotsvingen gjorde at jeg falt bakover i feltet igjen. Uhellet fra lørdagen satt også fortsatt friskt i minnet så det var viktigere for meg å komme til mål og sikre viktige poeng i mesterskapet.


Nå blir det veldig tett i NC, forteller han. Daniel Kroken fikk tildelt Yokohama-prisen for sin hjelpsomhet i depoet denne helgen, og det satt han veldig pris på.

- Det ble en stor trøst å få Yokohama-prisen denne helgen. Det var rørende å stå der med trampeklapp fra hele Basic-gjengen. Dette er en gjeng som vet hva det vil si å streve skikkelig, men ikke gi seg og stå på å jobbe hardt langt utover det en kan forvente av noen. For så å risikere alt sammen på banen. Om jeg kan bidra med litt finjustering og komme med noen meninger fra mine erfaringer slik at det kan hjelpe noen, så er det bra. Ekte og hyggelige folk er det vanskelig å la være å hjelpe, sier Kroken om sine konkurrenter.


I Formula Basic Masters som er for førere over 50 år var det Dag Wasmuth som vant første finale med Roger Iversen som nummer to. Ole M. Sørlie ble nummer tre. På søndagens finale ble det Kjetil Thomassen som tok førsteplassen med Dag Wasmuth på andreplass. Tredjeplassen gikk til Kjetil Kristiansen i Formula Basic Masters.Kjetil Thomassen som tok førsteplassen i Formula Basic Masters med Dag Wasmuth på andreplass. Tredjeplassen gikk til Kjetil Kristiansen i søndagens finale. Foto: Marius Svingen.

Lørdagens finale i Formula Basic Masters ble vunnet av Dag Wasmuth, med Roger Iversen som nummer to. Ole M. Sørlie ble nummer tre.
122 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page