top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Ny i GT5!

Marius Bermingrud er ikke bare ny i GT5, men han er også et nytt fjes i racing-sammenheng. Nå skal rallycrossføreren kjøre Racing NM.


Marius Bermingrud debuterer i GT5 under Racing NM på Rudskogen 26. - 28. juni. Foto: Marius Svingen

Marius Bermingrud er et kjent rallycrossnavn i Norge, men nå skal det unge rallycrosstalentet kjøre Racing NM og GT5 i en Peugeot 206 GTI, og det gleder han seg til.


- Dette er jo helt nytt for meg, men du verden så moro. Det er jo så utrolig mye mer kjøring enn jeg er vant med, smiler KNA Eiker-føreren, som de siste sesongene har kjørt EM i rallycross.

Marius Bermingrud har fått mange runder på Rudskogen allerede og gleder seg til første NM-runde. Foto: Marius Svingen

Foreløpig er det snakk om to innhopp i GT5-klassen. Først sesongåpningen på Rudskogen Motorsenter 26.-28. juni, men han skal også kjøre Ford Røhneselmer Asfalt Classic i august.


Bermingrud har allerede kjørt på to av de åpne treningene som er arrangert denne våren. En på Vålerbanen og en på Rudskogen. Han begynner å finne seg godt til rette i bilen, og på banene.


- Jeg lærer hele tiden, og dette er veldig fin kjøretrening for meg. Jeg begynner å finne meg til rette så det skal bli moro med 25 andre på startstreken, sier han.

Bermingrud skulle allerede vært i gang med EM-sesongen i rallycross. Men alle løpene er utsatt, og da må Marius Bermingrud tenke alternativt og skal kjøre GT5. Foto: Marius Svingen

Egentlig skulle Marius Bermingrud allerede vært i gang med årets EM-sesong i rallycross. Han hadde nettopp signert med rallycrossteamet Tedak Racing da verden gikk i lockdown. Nå er alle løpene utsatt på ubestemt tid og dermed har han måttet lete nye utfordringer.


- Jeg skulle kjørt Alfa Romeo Mito i EM Super 1600 denne sesongen, men nå er alt litt åpnet. Kanskje vi også kjører rallycross NM når det drar i gang, men nå er det racing som gjelder først, smiler han.


Bermingrud begynte som mange andre motorsportutøvere tidlig med gokart, men veien gikk derfra til bilcross og rallycross som han har kjørt de siste fem årene. Han legger ikke skjul på at racing er noe han ønsker å gjøre mer av.


- Dette har gitt mersmak, sier han.


NM-vinneren i GT5 fra 2019, Herbjørn Haug er også et kjent rallycrossnavn som har kommet til Racing NM. Han gleder seg til å kjøre mot Bermingrud.- Marius Bermingrud er et av de virkelig store talentene i Norsk motorsport. Han er en vinnertype og gir seg aldri før mål er passert. For meg blir det helt supert å få konkurrere mot han. Vet at han kan blande seg i toppen, når han får noen runder med erfaring. Så det ser jeg frem til, sier Herbjørn Haug.


1 133 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page