top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Norsk Svensk GT-samarbeide

Lørdagens NM-runder i GT+, GT1, GT2 og GT3 blir litt annerledes enn vi er vant med fra Racing NM. Når både den Norske og den Svenske GT-klassen skal kjøre sammen.


Otto Gullberg - Axel Mörner leder GTB-klassen i Sverige. Foto:Micke Fransson/Teambild.se

Både den Norske og den svenske GT-klassen kjører sin fjerde racehelg for sesongen under Porschefestivalen på Rudskogen Motorsenter til helgen. Men helt nytt er at det under lørdagens løp skal kjøres første runde av NEZ-mesterskapet som er et Nord-Europeisk-mesterskap i GT-klassene. Første runde kjøres på Rudskogen denne helgen, men den andre og siste runden i NEZ-mesterskapet skal kjøres på Mantorp Park under finalene i STCC om et par uker. (21. - 22. september og vil med det kollidere med den norske finalen på Vålerbanen)


Strukturen under racehelgen vil være litt forskjellig fra en normal racinghelg. På lørdag skal Svenske GTA og B konkurrere sammen med Norske GT+, GT1, GT2 og GT3. I den svenske GT B skal blant andre svenske Prinsen Carl-Philip kjøre som ligger på tredjeplass i den svenske serien. Thed Björk skal også kjøre i klassen så det blir kjente profiler fra Sverige på startstrek.


Olav Rygge leder NM-klasse 2 med sin Audi TT RS GT3.

Olav Rygge leder NM-klasse 2 og han ser frem til en helg sammen med svenskene.

- Jeg gleder meg til å kjøre under Porschefestivalen, og det er forventet mye folk. Hovedmålsettingen min blir å beholde ledelsen i NM-sammendraget og gjøre det spennende å se på for publikum, forteller Rygge.


På søndag gjelder det normale oppsettet for både den norske GT-serien og den svenske GT-serien som da konkurrerer for seg selv i de individuelle mesterskapene.


GT4 og GT5 kjører som vanlig både lørdag og søndag.

186 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page