top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

NM-vinner uten seier!

Herbjørn Haug er allerede NM-vinner i GT5, men han har ikke vunnet en eneste finale denne sesongen.Regjerende norgesmester i GT5, Herbjørn Haug fikk NM-gullet servert i forrige NM-runde på Rudskogen etter at de to største konkurrentene i klassen ble diskvalifisert under den forrige NM-runden. Ettersom DQ ikke kan strykes når tre finaler skal strykes er det ingen som klarer å ta igjen Hedemarken som dermed vinner sitt andre NM-gull i GT5-klassen.


- Det er jo litt rart å vinne NM uten å ha vunnet en eneste seier, men jeg er selvfølgelig superfornøyd med å forsvare gullet fra i fjor, forteller Herbjørn Haug som er godt fornøyd med to sesonger i Racing NM.


- Jeg vil takke konkurrenter og arrangørene for to fantastiske og lærerike år i GT5. Nå skal det bli litt annen satsing den kommende sesongen, sier han.Teamet rundt Herbjørn Haug skal gjøre en større satsing på rallycross og bakkeløp, og derfor prioriterer han også bakkeløpet som kjøres på Lillehammer samme helg som finalen for Racing NM er på Vålerbanen.


- Ettersom gullet er sikret så tar vi turen til Lillehammer og kjører bakkeløp, men jeg skal ikke selge bilen, og vi har veldig lyst til å kjøre noen løp i Racing NM neste år selv om det da ikke blir full satsing, forteller han.


Det kan også være at samboer og kona Alina Rebacca Haug Drazkowski også skal kjøre den knallgule Neon noen løp den kommende sesongen så familien Haug blir ikke helt borte fra miljøet.Dermed er det meste ganske avgjort i GT5, men det er mye som kan skje det fikk vi bevist i forrige NM-runde. Marius Solli Poulsen har NM-sølvet før siste runde, men Poulsen må sikre at Anders V. Essen ikke får med seg mer enn 91 poeng fra NM-finalen. Det er kamp om NM-bronsen før den siste runden. Det skiller bare fire poeng mellom Hans Petter Emilsen og Anders Von Essen før helgen. Begge disse har en DQ i løpet av sesongen, som betyr at de må stryke tre runder med poeng. Dette gjør at med et meget godt resultat så kan også Christian W. Nilsen blande seg inn i kampen om NM-bronsen.

550 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page