top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

NM-vinner til STCC

Det 17 år gamle racingtalentet Marius Solberg Hansen får sin STCC-debut i 2022 sammen med det norske teamet MSH Motorsport.


Marius Solberg Hansen ble NM-vinner i både Racing kl. GT4 og i Rallycross i 2021. Neste sesong satser racingtalentet i STCC. Foto: Marius Svingen

Marius Solberg Hansen var overlegen i fjorårets GT4 i Racing NM og nå er det klart at racingtalentet tar turen til en av de største racingseriene i hele Skandinavia.


– Det blir ekstremt spennende å ta fatt på STCC, et mesterskap med så høyt nivå og historie. Jeg føler meg ekstremt motivert, sier Marius Solberg Hansen.


2x Norgesmester i fjor

Solberg Hansen ble norgesmester i både rallycross og racing i fjor og kjørte samtidig europamesterskap i rallycross og norsk bakkeløp. De imponerende resultatene førte også til at han fikk Petter Solberg-stipendet av den tidligere verdensmesteren i rally som er full av lovord.


– Marius har allerede sikret seg fantastiske resultater selv om han bare er 17år, sier Petter Solberg og legger til.


Marius Solberg Hansen var overlegen i GT4 klassen i fjor. Foto: Marius Svingen.

– Allsidigheten hans er også imponerende og ved siden av talentet har han et godt nettverk rundt seg, noe som er viktig for å kunne fokusere på å drive og utvikle seg. Jeg er overbevist om at Marius vil lykkes internasjonalt også.


I STCC 2022 skal 17-åringen kjøre Volkswagen Golf GTI TCR som Rob Huff kjørte for 2020-tittelen med Lestrup Racing Team.


Riktig vei

– STCC er det riktige steget for Marius med tøff konkurranse og en sterk plattform for å gå videre til en internasjonal racingkarriere, sier teamsjef Øivind Solberg Hansen.


Marius Solberg Hansen skal kjøre en Volkswagen Golf GTI TCR i STCC og trolig vil de også benytte bilen i åpningsløpet av RacingNM på Vålerbanen. Foto: Privat

– Vi skal kjøre utvalgte rallycrosskonkurranser ved siden av racing, men hovedfokus er på STCC hvor målet for 2022 vil være å bygge mest mulig erfaring.


17-åringen kjørte en første test med teamets Volkswagen Golf GTI TCR på Rudskogen Motorsenter sammen med Lestrup Racing Team i Norge i løpet av høsten og har flere tester planlagt i løpet av våren.


Gleder seg til sesongen

– Bilen var veldig morsom å kjøre, så mye grep og veldig lydhør for de få endringene vi hadde tid til å gjøre. Jeg lengter etter å kjøre flere tester før 2022-sesongen, sier Marius Solberg Hansen.


– Vi er selvsagt ydmyke foran oppgaven, konkurransen i STCC er hard og det er vanskelig å vite hvor vi kommer til å stå. Men vi skal jobbe målrettet fremover og håper å klare å komme inn på topp ti.


STCC TCR Scandinavia 2022 starter 3.-4. juni på Ljungbyheds Motorbana i Skåne, men før det tror teamet at de kommer til å kjøre STCC-bilen under åpningsløpet i RacingNM på Vålerbanen i begynnelsen av mai.


- Kalenderen er temmelig full, men vi kommer til å prøve å kjøre åpningsløpet i Racing NM med Golf GTI i GT3, sier Solberg Hansen.


268 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page