top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

NM-vinner bytte klasse

Vinneren i GT3-klassen i 2021, Rino Rostad bytter klasse og skal kjempe om en ny tittel i GT1.


I sitt første år i Racing NM gikk Rino Rostad helt til topps i NM-klassen GT3 med sin Audi A4. Han og teamet hadde planer om å lære litt i GT3-klassen og regnet med å kjøre et par sesonger før de skulle opp i en større klasse. Med et fersk NM-gull i lomma ble ikke tiden i GT3 lang, og Rostad skal denne sesongen kjøre GT1.


- Planen for 2022-sesongen ble startet allerede dagen som vi ble NM-vinnere. Da bilen var tilbake i verkstedet ble den plukket fra hverandre. Vi så da på muligheten for å bygge om bilen, slik at den klasser inn i GT1. Nå er jobben gjort og det gjenstår bare noe småfiks og lakkering, forteller Rostad, og legger til at de har bygd ny motor, breddet bilen rundt 16cm, bygd ny splitter, diffusere, gulv og skjermer. I tillegg til en del ting ekstra.


OMBYGD: Det er gjort mye med Audi A4en for at den skal klasse inn i GT1. - Holder motor og gir har jeg troa, sier Rino Rostad. Foto: Marius Svingen

Selv om han vet at nivået i GT1 er skyhøyt og med mange raske sjåfører så er målsettingen til teamet Jonus Racing at de skal forsvare NM-tittelen.


- Målsettingen er å vinne NM i GT1, men det blir selvfølgelig ikke lett. Vi skal gjøre vårt beste også får vi se hvordan vi kan hevde oss der. Holder motor og girkasse så er mye gjort, spår Rostad.


Rino Rostad har kjørt en del gokart i yngre dager, men han er å regne som en nykommer i baneracing. Han er klar over at lista legges høyt, og at GT1 ikke er en lett klasse å vinne.

- Bilene går en del fortere i GT1 og som sagt er det mange dyktige førere som har mye erfaring. Dette blir min andre sesong, og dette er også en helt uprøvd bil. Men får vi bilen til å henge sammen har jeg troa, legger han til.Årets Racing NM starter første hele helgen i mai, og fjorårets Norgesmester i GT3 krysser fingrene for at dette blir en god sesong.


778 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page