top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

NM-medaljer skal deles ut!

Til helgen kjøres fjerde runde i baneracingens norgesmesterskap på Vålerbanen i Solør, og for mange av klassene er dette finalehelgen i årets sesong.


7. og 8. september samles NM-feltet i baneracing seg på Vålerbanen i Hedmark, hvor flere av klassene kjører sine NM-finaler.


I Shortcar skal det deles ut NM-medaljer i både Shortcar Bandit og Shortcar Extreme. Foto: Marius Svingen

Det er blant annet NM-avslutning for Historisk Racing, Shortcar, Seven/RSR og Formula Basic. Hele den norske GT-klassen kjører også NM-runde til helgen, men deres NM-finaler kjøres neste helg på Rudskogen Motorsenter under Porsche-festivalen.


Historisk avgjørelse

I Stillaspartner Historic Racing Cup skal NM-medaljene deles ut etter helgen, og det er fortsatt stor spenning i de tre NM-klassene for de eldste racerbilene. Men en av dem som har NM-gullet langt ned i lomma allerede er Tor Magne Tjemsland i Gundersen Motorsport Historic 72-90. Han har vært en stor favoritt denne sesongen, og ble også NM-mester i 2016, 2017 og 2018.


Tor Magne Tjemsland har NM-gullet langt ned i kjøredressen allerede, men han kjører uansett for seieren, Foto: Marius Svingen.

- Etter mine beregninger så vinner jeg NM kun ved å stille opp og ikke bli diskvalifisert, forteller Tjemsland, som legger til at han alltid stiller for å vinne, og intet unntak under helgens runde.

Det er mer åpent i de to andre NM-klassene i Historisk Racing. Både i Gasolin Historic 66-71 og IRM Historic -65 er ikke noe avgjort. Alle klassene skal stryke to finaler i løpet av sesongen, og da endrer resultatlistene seg fort.


I Formula Basic er det alltid tette kamper. Det er mange som ønsker seg NM-gullet i den klassen.

Ett løp teller

Formula Basic kjører egentlig Norges Cup under Racing NM, men denne helgen teller også søndagens finale som NM-løp. Det betyr at vinneren av søndagens finale i Formula Basic er Norgesmester. I fjor var det Daniel Kroken som kunne løfte Laurbærkransen i formelklassen, og han har veldig lyst til å forsvare NM-gullet fra 2018.


Rolf Adrian A. Engen og Daniel Kroken skal i helgen kjøre om NM-gullet i Formula Basic, men det er mange andre som også vil ha det gullet. Foto: Marius Svingen.

- Vi har hatt en veldig god sesong, så forventningene er skrudd noe opp etter en god sesong. Det er svært tett i toppen, og en liten feil kan få stort utslag i løpet. Jeg må fokusere på min kjøring og ikke bekymre meg for hva de andre finner på, sier Kroken. Det er flere som ønsker NM-gullet i Formula Basic, så den finalen blir spennende.Loe Sandberg nytt NM-gull?

Alf Marius Loe Sandberg var overlegen i GT-klassen GT4 i fjor. I år har teamet satset i GT3 uten å være med helt i toppen. Da smaker det nok godt for Sandberg at han virkelig har fått det til i Seven Racing denne sesongen, og kan ta med seg ett NM-gull derfra. Sandberg leder NM med sine 172 poeng. Andreplassen holder Sigve Hansen i med sine 148 poeng. I Seven Racing er alle løp tellende, og dermed har Sandberg en ledelse på 24 poeng, og det skal være en god margin, men en liten feil kan alt være spolert.


Alf Marius Loe Sandberg kjører for NM-gull i Seven Racing, men vet at ingenting er avgjort før målflagget på søndag. Foto: Marius Svingen.

- Jeg kjører for å vinne uansett, og vet at hvis du begynner å safe kan ting gå galt fort. Ingenting er avgjort før målflagget på søndag. Jeg skal ikke ta noe forgitt, sier Alf Marius Loe Sandberg.


Både RX og Racing

I Shortcar skal det også avgjøres under NM-finalen på Vålerbanen. I Shortcar Bandit er det Petter Sæves Waskaas som leder før helgen med sine 185 poeng. Sæves har vært sterk denne sesongen, og kommer med to strake racingseiere fra Rudskogen. Han har vært suveren i rallycrossdelen, og vant på Flisa sist NM-runde. Nummer to i sammendraget er Stian Frydenlund som jakter bak med sine 162 poeng. Tredjemann er Stian Fjukstad med 136 poeng.


Eivind Brynildsen kan bli Norgesmester, men han jages hardt av Steinar Sollibakke Klev. Foto: Marius Svingen.

I Shortcar Extreme er det svært jevnt mellom Eivind Brynildsen og Steinar Solibakke Klev. Før helgen skiller det kun fire poeng mellom de to når begge har fjernet sin dårligste rallycrosshelg. Begge må de også stryke en racinghelg før vinneren kåres til helgen, men her blir det spenning helt til målflagget vises på søndag.I tillegg har GT-klassene tellende NM-runde i helgen, men de kjører som sagt finale allerede 13. og 14. september under Porschefestivalen på Rudskogen. Porsche Club Norge kommer også som gjesteklasse under helgens runde på Vålerbanen.

258 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page