top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

NM-kranser delt ut

Helgens sesongavslutning i Racing NM bydde på mange fornøyde NM-vinnere i de ulike klassene.


SPRUT: Dag Wasmuth kunne etter 16 år i Formula Basic endelig kalle seg Norgesmester. Han fikk en skikkelig champagnesprut. Foto: Marius Svingen

NM-finaler i baneracing på Vålerbanen ble arrangert første helgen i september, og det var svært mange fornøyde vinnere som kunne feire med Laurbærkrans og champagne på NM-pallen. Det ble også flere nye NM-vinnere og den eneste NM-kransen som ble delt ut i GT-klassene så langt gikk til debutanten Michael Arnestad som begynte å kjøre GT fordi det ble en bane i nærområdet sitt på Vestlandet nemlig Sokndal.


BMW-gutta: Den mest spennende NM-finalen var det Hans Petter Emilsen, NM-vinner Michael Arnestad og Eirik Wenaas Schei som sto for. Foto: Marius Svingen

- Dette hadde jeg aldri i verden forventet. Jeg er utrolig fornøyd at det holdt inn, smilte den ferske norgesmesteren fra pallen. Det ble spennende i klassen for ingenting var avgjort før det aller siste løpet, og det meste lå i hendene til Hans Petter Emilsen før start, men en feil sendte han igjennom grusfella og han tapte mange plasseringer.


- Det var selvfølgelig veldig surt, smilte Emilsen som var fornøyd med NM-sølv selv om målet var edlere metall denne sesongen.


FORNØYD: Dag Wasmuth er Norgesmester i Fomula Basic. Foto: Marius Svingen

En som har prøvd å bli Norgesmester flere ganger er Dag Wasmuth. Dette var hans sekstende sesong i Formula Basic og når han får NM-gull servert på et gullfat takker han ikke nei. Han lå nemlig på tredjeplass frem til de to i NM-ledelsen snurret ba ikke Wasmuth to ganger, og kjørte inn som fersk Norgesmester i formelklassen. Norges Cupen i Formula Basic ble vunnet av Daniel Kroken, men har kjørte ikke NM-løpet på søndag.


BLØT: NM-vinner i Seven Racing, Dennis Moen prøvde å stikke av fra champagnespruten, men NM-Toer Alf Marius Loe Sandberg løp etter.

Det ble også delt ut NM-gull i Seven Racing / RSR og det ble Dennis Moen som trakk det lengste strået i denne klassen foran Alf Marius Loe Sandberg.

HISTORISK RACING: Arne Teig fra venstre, Mathias Havdal og Odd Andreas Ingebrigtsen ble Norgesmestere i Historisk Racing. Foto: Marius Svingen

Historisk Racing hadde også sin NM-avslutning på Vålerbanen og her fikk vi tre fornøyde NM-gull vinnere i Klasse E og F i Arne Teig, Mathias Havdal i klasse H,I og J, mens Odd Andreas Ingebrigtsen vant NM-gull i klasse G.


NM-gullet i GT4 ble ikke utdelt ettersom det ligger en appell inne i domsutvalget i NBF, mens klassene GT+, GT1 og GT3 har en NM-runde igjen om 14 dager under Porsche festivalen på Rudskogen.


Racing NM takker for en fin sesong og gleder oss allerede til den kommende NM-sesongen 2023.


378 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page