top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Lotus Esprit VS Opel DTM

Det er ventet tøffe dueller i klassen GT+ og GT1, og med ni toppbiler til start kan banerekorden igjen stå for fall med perfekte forhold på Asfalt Classic på Rudskogen.


Duellen mellom Kai Roger Bakken i sin Lotus Esprit og Joakim Ottersen i sin Opel DTM blir spennende. .

Det er påmeldt sju biler i GT+ og to i GT1 per dags dato, men det er ventet at flere melder seg på i dagene frem mot Racing NM-runden. GT+ og GT1 er klassene med de aller raskeste bilene, og endelig får vi årets første skikkelige duell mellom banerekordholder Joakim Ottersen i sin Opel DTM og Kai Roger Bakken i sin Lotus Esprit. Begge har vært svært raske i Racing NM denne sesongen, men de har ikke kjørt mot hverandre før nå.


Kai Roger imponerte stort under sesongåpningen på Vålerbanen etter at han forlenget sin Esprit. Joakim Ottersen sto over sesongåpningen på grunn av bryllupsreise. Bakken sto over Racing NM på Rudskogen i juni ettersom det løpet kolliderte med Gatebil Extreme på Mantorp. Dermed har de begge kun en fullført helg i NM så langt, men under helgens Asfalt Classic skal de endelig møtes, og Ottersen er spent.


Joakim Ottersen innehar banerekorden på Rudskogen Motorsenter, og har planer om å beholde den også etter helgen.

- Jeg gleder meg utrolig mye, men er veldig spent på å møte Bakken etter at han forlenget bilen i vinter. Jeg tror han skal bli vanskelig å komme forbi, men vi skal gjøre vårt beste, sier han.

Ottersen var overlegen på Rudskogen i juni og senket sin egen banerekord til 1.21.684. Ottersen tror med perfekte forhold at det skal være mulig å kjøre raskere, så får vi se om den står etter helgen.


- Vi skal gjøre vårt beste, og mål er selvfølgelig å vinne, men det er også noen feite Lamborghinier som også kommer til å henge på, smiler han og håper det blir en real figth.

Kai Roger Bakken har også han kjørt på Rudskogen Motorsenter denne sesongen under Gatebil Extreme i juli. Hans raskeste tid fra timeattacken ble 1.25.094, men han var sekundet raskere under trening senere på Gatebil, og som vi vet er det ikke så lett å sette de raskeste rundene under Gatebil arrangementene, så Bakken tror det er mulig å kjøre raskere enn det.


Kai Roger Bakken kjørte sterkt under sesongåpningen på Vålerbanen, og er klar for en ny helg i RacingNM.

- Vi er klare, og håper vi kan være med å gi Ottersen noe kamp selv om han som regel drar i fra med sin DTM bil. Vår bil har ikke mulighet til å komme ned i de tidene han setter, forteller Bakken.

Hans raskeste tid med Lotusen er 1.23.600 satt under Gatebil tidligere, men med gode forhold håper han å kanskje se 1.22 tallet under helgen, og det er fort i en hjemmebygd bil.- Jeg håper vi kan få litt snillere luft enn vi har hatt denne sesongen. Rundt 20 grader ville vært perfekt for turboen. I tillegg er det som regel jevnere grep under NM-rundene, og da kan vi kanskje pushe litt ekstra i svingene, og da får vi se hvor nærme vi er, sier Bakken.

Hva tror du om duellen med Ottersen?

- Jeg håper kanskje jeg kan få gitt han litt kamp de første rundene i alle fall, så han får kjent litt på det. Men vi skal snu rekkefølgen i løp nummer to og tre og jeg tror Lotusen er lettere å kjøre seg opp i feltet med, så da får vi se hvor lenge vi kan holde unna, sier Bakken.

246 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page