top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Litt info Asfalt Classic

Til helgen arrangeres årets fjerde NM-runde i baneracing og vi håper mange publikummere finner veien til Rudskogen i Rakkestad.Racing NM er arrangør av norgesmesterskapet i baneracing i flere ulike NM-klasser både for nyere racerbiler i form av GT-klassene, men det kjøres også NM i Historisk Racing og Shortcar under helgens NM-runder.


Helgens arrangement heter Ford Røhneselmer Asfalt Classic og har stort fokus på de eldste racerbilene fra tidlig 60-tall til sent 80-tall. Det kommer deltagere både fra Norge og Sverige, så det er ventet tøffe dueller i de historiske klassene.


For publikum betyr det det masse action både på og utenfor banen. Publikum får mulighet til å komme tett på både biler og førere både i GT-klassen, men også de eldste racerbilene.Historisk Racing vil samle seg i en egen gate midt i depoet og det vil her bli muligheter å både snakke med sjåførene og ta bilene i nærmere øyesyn. I tillegg skal disse bilene kjøre race både under lørdag og søndag.


Fredag kjøres det trening, men lørdag og søndag er racedager med muligheter til å se bilene i race.


Lørdag begynner kvalifiseringene fra kl. 08.30, mens første finale kjøres kl. 13.30 med Historisk Racing klasse 10. Så følger det finaler på rad og rekke frem til lørdagen blir avsluttet med finale i Shortcar kl. 17.30.På søndag er vi gang med finaler fra kl. 09.30 og utover ettermiddagen. Arrangementet er ventet avsluttet rundt kl. 16.00.Det koster 200NOK og komme inn og alle barn under 16 år har fri Entre. Så finn på noe gøy i helgen og besøk Rudskogen Motorsenter. Adressen er motorsportveien 180, 1890 Rakkestad for de som ønsker å legge inn på GPS.


Parkering er inne på området så følg anvisninger til vaktene.

861 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

2 Comments


pruvost.tamara
Aug 17, 2022

Someone can tell me what is the purple car in the middle? I cant find it on google. Thanks.

Like
Johan Marius Svingen
Johan Marius Svingen
Aug 17, 2022
Replying to

Prosport 3000

Like
bottom of page