top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

- Litt av en dag, nå er jeg sliten

Jan Øivind Ruud har all grunn til å smile etter helgens NM-runde i GT+. Knusing av banerekord, førsteplass og to tredjeplasser gjør godt.

Jan Øivind Ruud setter seg ned på pallen etter siste finale i GT+ er flagget av. – Nå er det lov å være litt sliten, sier han.

Oppturen for Ruud denne helgen var runden som knuste Joakim Ottersens offisielle banerekord. Den nye tiden til Ruud som kjører en Stealth B7 er på 51.856 satt i helgens andre finale.

Jan Øivind Ruud viste muskler og knuste banerekorden på Vålerbanen. Ny banerekord er 51.856. Foto: Marius Svingen

- Jeg skjønte ikke selv at det gikk så fort. Det kjente ut som det var noe løst i forstillingen så jeg tok det litt rolig før jeg prøvde å kjøre raskere og raskere, forteller han. Det gikk da utrolig fort rundt traseen på Vålerbanen. I finale to hadde har hele tre runder som hadde knust den gamle rekorden.

- Litt av en racingdag. Vi har hatt mye rot. En krasj som gjorde at vi måtte jobbe litt mellom finale to og tre, forteller han.

Det er ingen tvil om at teamet rundt Ruuds Stealth B7 virkelig har fått fart på sakene.

Det startet veldig bra for Jan Øivind allerede i den første finalen. Den vant han med nesten 2.5 sekunder til Vidar Frogner i Porsche 993 GT2 EVO EXTREM. Tredjeplassen gikk til Kai Roger Bakken i Lotus Esprit.

I rekordrunden i finale 2 ble ikke Ruud vinneren. Da var det Kai Roger Bakken som vant foran NM-leder Fredrik Sørlie i Zyrus Lamborghini LP12. Ruud kjørte inn til tredjeplass. I den siste finalen stemte alt for Fredrik Sørlie som kjørte inn til seier, foran Vidar Frogner og Jan Øivind Ruud.

Fredrik Sørlie var fornøyd med avsluttingen av helgens NM-runde på Vålerbanen. Da fikk han med seg en førsteplass samt en tid som var knallstrek, 52.138.

- Det har vært litt mye som har skjedd denne helgen, men avslutningen er jeg godt fornøyd med. Vi plukker godt med poeng i NM og det skal jeg være glad for, men det er utrolig jevnt i denne klassen, og det er kjempegøy, sier Sørlie.

Dermed hadde helgens GT+ løp tre forskjellige vinnere, og det har vært kjørt svært raske tiden gjennom hele helgen av hele GT+ feltet. Fredrik Sørlie kjørte i siste finale helt ned på 52.138 noe som er rått. Fire førere i GT+ var nede på 52-tallet i løpet av helgen så nivået er skyhøyt, og neste helg er det GT-festival på Rudskogen. Vi håper forholdene ligger til rette for nok en stor racinghelg.

Ole William Nærsnes tok med seg to førsteplasser og en fjerdeplass i GT1, og øker med det ledelsen i NM-klassen GT1

I GT1 som kjører sammen med GT+ var det også svært mange jevne fighter, og det var Ole William Nærsnes som kom best ut av helgen med to førsteplasser og en fjerdeplass. Nærsnes vant den første og den siste finalen. I finale 2 var det Ronny Vik som tok seieren foran Roger Hermansen og Wiggo Dalmo på tredjeplassen.