top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Kom i helikopter og vant

Marius Solberg Hansen kom rett fra rallycross på Momarken og innfridde med tre seiere under helgens NM-runde.


Her ankommer Marius Solberg Hansen Rudskogen på lørdag. Han måtte kjøre helikopter for å rekke finalen i GT4. Foto: Marius Svingen.

Når man kjemper om NM-tittel i to forskjellige bilsportgrener så er logistikken viktig og det viste NM-leder i GT4 Marius Solberg Hansen at han behersker. Fra seier i innledende runder i rallycross på Momarken satte Solberg Hansen seg i helikopter i Mysen for å kjøre rett til finale i GT4 på Rudskogen. Han rakk akkurat å få på seg kjøredressen før han kjørte inn til en sterk seier i helgens første finale.


Marius Solberg Hansen vant både rallyross på Momarken og GT4-løpene på Rudskogen. Han kjemper om NM-gull i både rally og racing. Foto: Marius Svingen.

- I den første finalen var det ekstremt glatt, men heldigvis holdt det til mål for oss. Dette var over all forventing, forteller Marius Solberg Hansen.

I den andre finalen gjorde Solberg Hansen det samme. Etter å ha startet bak i feltet tok han seg raskt opp i tet og der lå han til mål. Riktignok fikk han en fem sekunders tidsstraff på, men Solberg Hansen var langt foran i mål og fikk dermed nok en seier i årets NM-mesterskap.


Marius Solberg Hansen kunne ikke være annet enn fornøyd med helgens innsats. Foto: Marius Svingen

- Jeg vet ikke hvordan jeg klarte det, men det gikk igjen, smiler han.

Søndag var like travel for Solberg Hansen. Først kjørte han fjerde omgang og finale på Momarken i Rallycross. Der ble han nummer to i klasse 1, men når han kom til Rudskogen fikk han beskjed om at vinneren var disket og dermed ble det seier i rallycross klasse 1. Dermed kunne han med seier i siste løpet på Rudskogen i GT4 gjøre totalt rent bort i det han hadde stilt opp i denne helgen.


- Jeg føler meg ikke sliten selv om det har blitt mye kjøring denne helgen. Jeg er klar for et nytt løp, fortalte han før GT4-finalen på Rudskogen.


Så tett var det ut av siste svingen i finale 3. Foto: Marius Svingen

Under finale 3 i GT4 innfridde unggutten igjen selv om det ble svært jevnt i siste finale. Det skilte kun 0.2 sekunder i mål, men Kyrre Østby Nielsen som var nummer to i mål fikk en tidsstraff på to sekunder. Dermed tok Solberg Hansen sin tredje strake NM-seier denne helgen og sin niende seier så langt denne sesongen.


- Jeg kan ikke annet enn å være veldig godt fornøyd med denne helgen. Den har vært travel, men det har gått bedre enn forventet, smilte han og tok med seg sin tredje pokal. Nummer tre i den siste finalen ble Didrik Esbjug. Dermed har Marius Solberg Hansen et svært godt grep om NM-gullet i GT4 klassen.


1 890 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page