top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Klart for NM-åpning

Årets Racing NM drar i gang på Vålerbanen denne helgen, og aldri har det vært påmeldt flere utøvere til enn sesongåpning enn i år.



Det er påmeldt nesten 190 sjåfører i de ulike NM og gjesteklassene til årets NM-åpning i baneracing. Årets første NM-runde kjøres på Vålerbanen i Innlandet til helgen. Norge er midt i en pandemi, og NM-runden blir noe annerledes enn vi er vant med. Blant annet blir depoområder delt opp som egne kohorter og er stengt fra hverandre. Det er kun lov å ha med strengt begrenset personell i teamene dette for å begrense antall mennesker på samme sted. I tillegg er området avstengt og lukket for publikum.


Hele arrangementet blir sendt LIVE på Facebook slik at de som ønsker å være på plass vil kunne få med seg alt som skjer på banen.



Det skal i år kjøres et helt nytt mesterskap i GT+ og GT1, så i tillegg til å kåre en NM-vinner i de to klassene så kjører de også om mesterskapstittelen Scandinavian GT Championship hvor deltagere fra hele Skandinavia kan delta. Men på grunn av stengte grenser og strenge reiserestriksjoner så er det kun norske førere som er påmeldt i det nye mesterskapet denne runden. Men det er et meget sterkt startfelt i denne klassen, og flere som ønsker å bli både norsk og skandinavisk mester. Fredrik Sørlie som vant klassen i fjor deler i år bil med Alfred Bakken, men selv om det er forskjellige sjåfører er det i GT+ og GT1 i år slik at det er teamet som blir norgesmestere. Kai Roger Bakken og Truls Bakken deler også bil gjennom sesongen, og teamet kjemper om NM-gullet. Dette gjelder kun for GT1 og GT+ i de resterende NM-klassene er det sjåføren som blir Norgesmester.


Vi ser frem til en ny racing-sesong, og alt om helgens NM-runde finner du på www.racingnm.no

593 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page