top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Klart for Asfalt Classic!

Ford Røhneselmer Asfalt Classic kjøres til helgen under Racing NM på Rudskogen Motorsenter.Arrangementet har rettet fokuset til de eldste racerbilene og det kommer historiske racerbiler både fra Norge og Sverige. 13. og 14. august kjøres årets fjerde NM-runde i baneracing og arrangementet Ford Røhneselmer Asfalt Classic har blitt et populært arrangement med fokus på de eldste racerbilene som kjører på bane i Norge.


I år er det ventet mange historiske racerbiler ettersom arrangementet også får besøk fra Sverige som har flere flotte historiske racerbiler.Arrangementet blir organisert i en historisk gate i depoet slik at publikum får oppleve de flotte bilene som kjører Historisk Racing. Publikum vil få komme tett på bilene i depoet. Dette kan altså være muligheten til å komme ekstra tett på klassiskere fra 60-tallet og helt opp til de mest moderne historiske racerbilene fra seint 80-tall.


Det er ventet mange historiske racerbiler til start under NM-runden på Rudskogen, og arrangøren håper at mange tar turen til Rakkestad for å se disse flotte klenodiene kjøre racing.


Også i Historisk Racing kjører man om NM medaljer. Her kåres det NM vinnere i 3 tidsperioder: Inntil 1965, 1966 til 1971 og de nyeste fra 1972 til 1990.I samtlige klasser er det fortsatt tett kamp om NM medaljene noe som bidrar til å holde spenningen oppe!


I den nyeste klassen forventer vi en ny runde med tette fighter mellom BMW, Ford og Opel. Her finner vi førere som Tor Magne Tjemsland, Rune Rødset, Jon Olsen og Evald Holstad som alle bidrar til høy underholdningsfaktor!


I klassen for de eldste bilene finner vi flest besøkende fra Sverige med biler som Austin Healey Sprite, Triumph Spitfire og en Fairthorpe Electron! Dessuten kjære 60 talls biler som Austin Mini, Ford Cortina og Ford Mustang. Her blir det mye gøy å se på!


I klassen for biler fra 1966 til 1972 er det som alltid en tett kamp mellom klassiske Ford Escort og en rekke Minier. Her vi finner vi i tillegg biler som Alfa Romeo GTA, Fiat 128, Volvo 142 og BMW 2002!


Med andre ord en rekke godbiter fra en gylden epoke i bilsporten.


Rudskogen Motorsenter er stedt å være 13. - 14. august for interesserte i klassiske racer!


626 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page