top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Kjempeduell i GT+

Vi kommer til å få et skikkelig oppgjør i GT+ under helgens Racing NM med hele seks toppførere i GT+ på plass.Årets GT+ sesong har vært preget av sykdom blant føreren og et litt tynt startfelt, men under helgens NM-runde på Vålerbanen kommer flere toppførere i klassen til start og det er ventet tøff kamp om NM-poengene.- Endelig så har vi et skikkelig startfelt i klassen og dette gleder jeg meg skikkelig til, forteller NM-leder Jan Øivind Ruud som har en soleklar NM-ledelse ettersom han er den eneste som har kjørt full NM-sesong. Ingen kan dermed ta fra Jan Øivind Ruud ledelsen i NM-sammendraget, men Ruud vil få en mye tøffere konkurranse med alle de store sjåførene på plass.

Fjorårets NM-vinner Vidar Frogner er tilbake med sin Porsche GT2 993 Evo etter at han denne sesongen blant annet har slitt med ettervirkninger av Covid-19.


- Det blir veldig gøy å komme tilbake igjen, og nå skal vi kjøre de to siste NM-rundene. Jeg må bli kvitt noe rattrust ettersom jeg ikke har sittet i bilen på nesten ett år, forteller Vidar Frogner som håper å kunne være med å gi Ruud kamp om seieren på Vålerbanen.


Opel-fører Joakim Ottersen hadde et håp om å kunne delta på full NM-sesong i GT+, men slik gikk det ikke. Han måtte stå over blant annet Rudskogen sist grunnet ryggproblemer, men er på plass på Vålerbanen.En som alltid kjører fort på Vålerbanen er også Kai Roger Bakken i sin Lotus Esprit fra nitten pil og bue. Han vant åpningsløpet i mai på Våler, og fikk med seg to sterke andreplasser. Det gjør at Bakken også kommer til å være helt i toppen. Bakken ligger også på andreplass i NM bak Ruud, men har en Porsche-fører Roy Andreas Vaa kun ni poeng bak seg i NM-sammendraget.Tilbake i klassen er også Magnus Persson med sin BMW E46 Silhuett. Persson håpet å kjøre full sesong, men ettersom Persson er fra Sverige teller hans resultater ikke i NM. Men mesterskapet i GT+ teller også i Scandinavian GT-Master mesterskapet der også Jan Øivind Ruud har en klar ledelse.


Det var også ventet at Kjetil Finne skulle få sin Prosport 3000 klar til NM-runden på Vålerbanen, men han er ikke på startlisten denne helgen.


Dette er tidene for GT+ og GT1 under helgen:

Kvalifisering: 10.55 LØRDAG Finale1: 14.30 LØRDAG Finale 2: 13.00 SØNDAG Finale 3: 16.20 SØNDAG
NB: GT+, GT1 og GT3 avslutter sitt NM-mesterskapet på Rudskogen under Porsche festivalen 17. september.

498 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page