top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Kjører GT+

Etter en utrolig oppvisning på Gatebil for et par helger siden er Vidar Frogner klar for å kjøre GT+ med sin råe Porsche 993 GT under Porsche Festivalen på Rudskogen.


Vidar Frogner kjører sin Porsche 993 GT2 i GT+. Dette blir hans første NM-løp i den nybygde bilen. Foto: June Elise Marlen

Vidar Frogner har virkelig fått fart på sin Porsche 993 GT2 EV0. Under Gatebil Extreme løpet på Rudskogen siste helgen i august kjørte Vidar Frogner fortere enn noen andre har gjort med en bil med chassis. Denne rekorden har vært jaktet på av flere denne sesongen, men så klarte Frogner å ta rekorden med rundt ett sekund på tiden 1.22.916.


- Det var veldig moro å slå den tiden, men jeg tror fortsatt jeg har litt å hente noen steder på banen, så med optimale forhold til helgen hadde det vært moro å senke den ytterlige ett sekund, forteller Frogner, men da må forholdene være helt optimale og tørre. Foreløpig ser det ikke ut til at yr.no er samarbeidsvillige. De spår regn både lørdag og søndag.


Det er ingen som har kjørt fortere enn Vidar Frogner i en Porsche på Rudskogen. Under Gatebil Extreme løpet satte han ny banerekord med biler med chassis. Foto: June Elise Marlèn

- Det er hyggeligere for alle om det hadde blitt bra vær, men metrologene har tatt feil før, så vi krysser fingrene, sier han.

Bilen Frogner kjører er en 1996-modell Porsche 993 GT2 EVO. Bilen er ombygd i år og har 1.080 hestekrefter under panseret, men Frogner bruker kun rundt 750 hestekrefter slik bilen er stilt inn nå, og det har han funnet ut er mest holdbart og ikke minst effektivt.


– Vi kjører på samme oppsettet som vi gjorde under Gatebil, det er det jeg har kommet fram til er mest effektivt for meg. Jeg føler selv vi fortsatt har en del å hente når det gjelder bremsepunkter også må jeg være litt tøffere nederst i angsten. Får vi til det så skal det være mulig å kjøre på 1.21-tallet med denne bilen, forteller han.

55-åringen som er fra Østfold foreller at han har en toppfart på rundt 240 kilometer i timen.

Frogner er ingen ukjent herremann i motorsportmiljøet. Han har vært en profil i Gaebil Extreme miljøet de siste årene der han vant serien sammenlagt i 2011, 2012 og 2013. I 2014 ble han nummer to etter at den gamle bilen tragisk nok brant opp i garasjen i august samme år. Siden kjøpte han bilen han kjører denne sesongen, og han har sagt at 2018 er en testsesong.


Håper å kjøre mer Racing NM

Neste sesong satser han på å kjøre full Extreme-serie igjen, men han holder også døra på gløtt for flere NM-runder.

- Jeg har veldig lyst til å kjøre mer NM også, men alt avhenger av sponsormidler og der er vi ikke i mål ennå. Men jeg kjører gjerne mer NM, smiler han.

Hva blir målsettingen med helgens NM-løp?

- Jeg håper å være topp 3 over målstreken under Porschefestivalen, men jeg vet det kommer mange raske sjåfører så vi skal gjøre vårt beste, forteller han.

Det blir et meget bra felt i NM-klasse 1 under helgens NM-runde. Det er Dagfinn Larsen som leder NM-klasse 1, men både Joakim Ottersen og Trond Garberg som ligger på andre og tredjeplass har allerede stått over en NM-helg. Trond Garberg skal ikke kjøre under Porschefestivalen. Kai Roger Bakken skal kjøre Porschefestivlaen i sin Lotus Esprit, mens Joakim Ottersen og Jan-Hroar Bjørklund siller med sine DTM-biler. I tillegg er Pål Berg tilbake etter at han sto over forrige NM-runde.


764 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page