top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Jevnt og spennende i GT5

Årets største GT-klasse med 15 påmeldte biler ble også en av de mest underholdene med tre forskjellige vinnere.


- Endelig satt den, smiler Thomas Hårajuvet fra NMK Bergen etter at han vant siste finalen under NM-åpningen i GT5. Nå leder Bergenseren NM, men avslørte at han ikke kommer til å kjøre alle NM-rundene denne sesongen. Foto: Marius Svingen

Under sesongåpningen på Vålerbanen denne helgen ble det svært heftig racing i den minste GT-klassen. Tre forskjellige vinnere i tre forskjellige finaler viser at det kan bli et meget spennende mesterskap. Riktignok var det den knallgule Ford Fiestaen til Thomas Hårajuvet fra NMK Bergen som passerte mållinjen først i to av finalene, men på grunn av en tidsstraff på fem sekunder gjorde at han ble flyttet ned på andreplass.


- Jeg fikk en straff, og jeg tar den. Nå har jeg i alle fall lært hvor den hvite linjen er, smiler Bergenseren. Han kjørte i mål 4,5 sekunder foran Trond Brekke, men med fem sekunders tidsstraff klokket han inn 0,5 sekunder bak. Straffen fikk han for å være på utsiden av banen i det starten skulle gå.


Thomas Hårajuvet fra NMK Bergen hadde flott kamp med Trond Brekke fra NMK Vest Telemark.

- Det er bra dommerne følger med, jeg fant en plass og tok den, men det var ikke lov, forklarer han.

I den andre finalen ble det nesten like jevnt, men da var det Heidi Frydenhaug som lå foran Hårajuvet.


- Jeg prøvde å komme forbi, men det var ikke lett. Frydenhaug er flink til å stenge døra, forklarer han. Dermed ble det andreplass i den andre finalen også.


Men i den tredje finalen i GT5 løpet fikk Thomas det akkurat som han ville. Han lå riktignok bak Frydenhaug på de første rundene, men i en innbremsing gikk han forbi og kjørte inn til seier med 2,9 sekunder.


- Endelig der satt den, smiler han etter siste finale på søndag.

Hårajuvet avslørte på Vålerbanen at prioriteringer med jobb og familie gjør at han ikke får satset fullt denne sesongen. Trolig blir det Asfalt Classic på Rudskogen i august som blir neste løp for han.


Heidi Frydenhaug fra NMK Solør kjørte også sterkt i helgen med sin BMW 323. Hun fikk en seier, en andreplass og en tredjeplass i sesongåpningen.

- Det blir noe avkortet sesong i år, men jeg har allerede booket inn full satsing i 2019, så da håper jeg å kjempe om NM-gullet, sier han.

Dermed ligger GT5-mesterskapet foreløpig i hendene på Heidi Frydenhaug og Trond Brekke som begge står med en seier, en sølv og en tredjeplass etter helgens sesongåpning.

448 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page