top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Jevnt i STCC


Det er ikke bare NM i GT som skal kjøres til helgen, det blir også rekordjevnt STCC-løp for publikummet under Porschefestivalen på Rudskogen.


Det er rekordjevnt i årets STCC-mesterskap før runden på Rudskogen Motorsenter til helgen. Ett poeng skiller Johan Kristofferson og Robert Dahlgren. Foto: STCC

For det skillet bare ett poeng mellom rallycrossfører Johan Kristoffersson og regjerende STCC-mester Robert Dahlgren før årets neste siste løp på Rudskogen Motorsenter. Det er rekordjevnt i årets STCC så selv om det skiller bare ett poeng mellom 1 og 2, så er det kun ti poeng ned til Andrew Wernersson i Lestrup Racing Volkswagen. Det er første gang STCC gjester Rudskogen Motorsenter, og ingen av førerne har kjørt løp her tidligere, og dermed er dette løpet kanskje mer åpent enn på lenge.

- Det vil bli veldig interessant å kjøre løp i Norge. Selv om det er en helt ny bane for STCC, så tror jeg ikke det kommer til å gjøre så stor forskjell. Alle teamene har testet her, men tester er tester, og konkurranse er konkurranse, så det blir spennende, sier Kristofferson.

Robert Dahlgren som jager poenget bak Kristofferson tror de med lettere bil kan ha en fordel.

- Vi testet på Rudskogen for noen uker siden, og vi har lært oss banen. Det er en del nivåforskjeller på banen og den er ganske tøff mot dekkene, så det er godt for oss med litt lettere bil, forteller han.

Det skal kjøres to finaler under Porschefestivalen og finalene skal kjøres på 13 runder hver. Det begynner bli en stund siden STCC besøkte Norge sist. Den gang var det Vålerbanen som fikk besøk og dette var i 2009. Da vant Tommy Rustad begge løpene på hjemmebane, men i år har vi ingen nordmenn i serien.


Det blir to treningsrunder på lørdag etterfulgt av kvalifisering som starter klokken 16.15, og begge finalene vil gå på søndag. Finale 1 kl. 13.00 og finale 2. kl. 15.20.97 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page