top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Jevner seg ut i GT3

Under helgens løp i Sokndal fikk vi tre forskjellige vinnere, og det gjør det kommer til å bli svært åpent i klassen i kampen om NM-medaljer.

Kristian Svelander med sin PORSCHE 911 GT3 fikk med seg tre serke pallplasseringer under helgens NM-runde i Sokndal. En seier, en andreplass og en tredjeplass var han svært godt fornøyd med. Foto: Jørn Pettersen.

Det er spådd en tøff kamp om NM-medaljene i årets GT3 klasse etter at Olav Rygge som har vært kongen i klassen de siste årene la hjelmen på hylla foran årets sesong.

I år er dermed klassen svært åpen, og det er mange som skal være med i kampen om NM-medaljene. Det viser også resultatene etter helgens Racing NM i baneracing. I de tre finalene som ble kjørt i Sokndal fikk vi tre forskjellige vinnere. NM-leder Marius Loe Sandberg fikk med seg en seier fra finale 2, og en tredjeplass fra finale 1 og dermed beholder han også NM-ledelsen etter helgen selv med brutt løp i siste finale. NM-toer før helgen, Kristian Svelander i Porsche 911 gjorde sakene svært godt i Sokndal og fikk med seg tre serke pall-plasseringer. Han vant det første løpet på lørdag og ble nummer tre og to i de to siste finalene. Dermed tar han innpå Loe Sandberg i NM-sammendraget.

Alf Marius Loe Sandberg hadde noen avkjøringer, og måtte bryte det siste løpet. Men NM-lederen fikk med seg en førsteplass og en tredjeplass og beholder dermed NM-ledelsen etter helgen. Foto: Jørn Pettersen.

- Vi har hatt en veldig god helg, og det er så moro å kjøre i denne klassen, fortalte han etter den siste finalen.

En som var på gråten etter målgang i Sokndal var Marius S. Poulsen som virkelig har fått fart på sin knallsvarte BMW M3 E36. Han vant den siste finalen i GT3 for helgen og klarte nesten ikke sagt et ord.

- Jeg er helt målløs og vet nesten ikke hva jeg skal si. Nå funker alt som bare det, sa Marius Solli Poulsen. Poulsen fikk også med seg en femteplass og en tredjeplass.

Helgens gladeste i klassen var kanskje Marius Solli Poulsen som sikret seg sin alle første seier i klassen. Foto: Marius Svingen

Nå blir det en liten ferie på GT3 før de skal i ilden under fjerde NM-runde på Rudskogen i midten av august.