top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Jakter sitt tredje NM-gull

Daniel Kroken har allerede sikret gull i Norges Cupen i Formula Basic dermed blir fullt fokus å sikre sitt tredje NM-gull i klassen.


TO NM-GULL: Daniel Kroken jakter sitt tredje NM-gull denne helgen. FOTO: Marius Svingen

De siste to årene er det ingen som har klart å gjøre noe med Daniel Kroken i Formula Basic. Han vant NM-gull både i 2018 og i 2019, og denne helgen jakter han en ny NM-tittel.


- Målsettingen for helgen er å kjempe om NM-tittelen. Det blir en tøff oppgave med så sterke konkurrenter på startstreken. Vålerbanen er en gammeldags og røff bane som straffer beinhardt om en gjør feil. Det å pushe grensene har sin pris og denne helgen er man jo villig til å ta i litt ekstra siden det er siste helgen i sesongen og NM-tittel det står om, forteller Kroken.


Det pleier å være tett kamper i Formula Basic så det er flere som kan blande seg inn i kampen om NM-gullet.

Formula Basic kjører Norges Cup gjennom hele sesongen, og NM-tittelen avgjøres i ett løp. Dermed er det svært stor prestisje i å toppe utstyr og fører for akkurat det ene løpet som kjøres på søndag. NM-løpet kjøres kl. 15.55 søndag og dette kan ses på Facebooksidene til RacingNM der hele arrangementet sendes live.


Daniel Kroken vet det kommer til å bli veldig tøft å sikre en ny tittel, og han har mange konkurrenter som også har lyst på en tittel.


- En av mine argeste konkurrenter og teamkompis Ketil Thomassen skal ikke delta denne helgen, men jeg vet Edward Sander Woldseth vet jeg blir hard å tukte. De rundetidene han kan prestere er imponerende. Dag Wasmuth og Emilie Snoen skal man også ha respekt for. De som holder seg på banen så er det helt åpent hvordan pallen blir seende ut, sier han.


JAKT: Selv om han ikke har kjørt et eneste Formula Basic løp denne sesongen håper Edward Sander Woldseth å kjempe om NM-tittelen. FOTO: Marius Svingen

Jakter første NM-tittel

En av de som jakter sin aller første NM-tittel er nettopp Edward Sander Woldseth som ikke har kjørt Formula Basic denne sesongen, men kommer inn denne helgen utlukkende for å jakte NM-gull.


- Det er lenge siden jeg har kjørt, så målet for helgen er vel og få vist meg litt frem igjen. Jeg får dessverre ikke kjørt trening, så blir rett på warmup og kvalifisering. Jeg kjenner banen svært godt så regner med den sitter fortsatt, forteller Woldseth.


Edward Sander Woldseth har ingen NM-medaljer tidligere, men har vært svært nær tidligere. Derfor håper han om alt klaffer at han kan være med å kjempe i toppen.


- Et NM-gull hadde vært moro, og det er jo lov å satse på noe i helgen. Men under pandemien har det ikke blitt så mye kjøring, og jeg mistet litt overskuddet til å jakte sponsorer å fortsette satsingen. Dermed har fokuset blitt mer på jobb i det siste. Synd det ble sånn, men jeg håper selvfølgelig og sette sammen et satsing igjen, sier Woldseth som blant annet kjørte Formula Nordic før Coronaen brøt ut.

268 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page