top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Isabell kjører både Racing NM og Porsche

Isabell Rustad presenterte sine planer for 2023 og veldig moro at de skal fortsette i GT5 og Racing NM i tillegg til Porsche Sprint Challenge i Sverige.Isabell Rustad har ikke førerkort på bil ennå, men skal likevel kjøre et av de tøffeste racingmesterskapene i Norden denne sesongen. 17 åringen imponerte stort da hun gjorde et gjesteinnhopp i Porsche Sprint Challenge Scandinavia under Porschefestivalen på Rudskogen Motorsenter i 2022. Der kjørte ungjenta inn til andre og tredjeplass i en lånt Porsche 718 Cayman GT4 ClubSport med 425 hestekrefter, som igjen satte i gang arbeidet med å få Isabell Rustad på startstreken i mesterskapet i 2023.


- Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg får muligheten til å kjøre Porsche Sprint Challange Scandinavia. Det er helt surrealistisk at jeg som 17 åring kan få være med å kjøre på dette nivået. Vi har jobbet med dette prosjektet helt siden i fjor høst, og nå kan vi endelig gå ut med at vi skal kjøre mesterskapet, forteller Isabell Rustad.Porsche Sprint Challenge Scandinavia er den offisielle støtteklassen for Porsche Carrera Cup Scandinavia som drives av Porsche Sverige i samarbeid med Porsche Motorsport. Mesterskapet ble introdusert i 2021-sesongen og blitt populært springbrett for yngre førere, men også med mer meriterte førere og profiler fra hele Norden.


Isabell skal i 2023 kjøre en Porsche 718 Cayman GT4, men hvilket team de skal kjøre for er foreløpig ikke helt klart. Teamsjef og far, Tommy Rustad forteller at de har flere alternativer.


- Det har vært mye jobb med å få på plass ett budsjett, og nå gjenstår det å finne ut hvilket team vi skal kjøre for. Dette regner vi med å ha på plass i løpet av februar, forteller han.


Han forteller også at teamet skal kjøre Racing NM i GT5 denne sesongen på de rundene som ikke kolliderer med Sprint Challenge i Sverige. Isabell debuterte i racingklassen GT5 i NM i fjor og fikk med seg to finaleseiere og en femteplass totalt i NM i en klasse med hele 58 førere som tok NM-poeng. Slik det ser ut nå er det kun NM-runden i Sokndal på Motorcenter Norway første helgen i juli som kolliderer med Porsche mesterskapet. Hovedfokuset for Isabell Rustad i 2023 vil være løp og testdager i Sprint Challenge Scandinavia.


- Målsettingen med denne satsingen er at Isabell skal få internasjonal erfaring, og dette mesterskapet er en fin klasse å få ytterligere progresjon i utviklingen til å bli enda raskere i bilsport. Hun viste med innsatsen på Rudskogen i fjor at målet vil være å kjempe om pallplasser gjennom sesongen, forteller far Rustad.Høydepunkt på hjemmebane

Ekstra hyggelig synes Isabell det er at mesterskapet også i år skal besøke Norge og Rudskogen Motorsenter i september. Det var under Porschefestivalen i fjor at hun imponerte stort og var på pallen to ganger.


- Det blir veldig moro å kjøre på Rudskogen igjen. Da har vi forhåpentligvis blitt veldig godt kjent med bilen og håper virkelig jeg kan få vist hjemmepublikummet at vi er helt i toppen i de to løpene, smiler hun.


2023-sesongen av Porsche Sprint Challenge Scandinavia omfatter syv delkonkurranser og 14 løp i perioden 12. mai-23. september. Alle løpene består av to sprintløp på 20 minutter hver. Første løpet i mesterskapet kjøres på Anderstorp andre helgen i mai, men før det er det offisielle testdager.


Terminliste Porsche Sprint Challenge 2023

12.-13. mai: Scandinavian Raceway, Anderstorp (Race 1, 2)

30. juni: Drivecenter Arena, Fällfors (løp 3, 4)

1. juli: Drivecenter Arena, Fällfors (løp 5, 6)

8.-9. juli: Falkenberg Motorbana, Falkenberg (løp 7, 8)

18.-19. august: Gelleråsen Arena, Karlskoga (Løp 9, 10)

8.-9. september: Rudskogen Motorsenter, Norge (løp 11, 12)

22.–23. september: Mantorp Park, Mantorp (løp 13, 14)


Bildetekst: Isabell8

SATSER: Isabell Rustad skal kjøre Porsche Sprint Challenge Scandinavia i 2023 og hun gleder seg til å få mer internasjonal erfaring. FOTO: Privat.

Bildetekst: Isabell6

IMPONERTE: Isabell Rustad gjorde et gjesteinnhopp i Porsche Sprint Challenge under Porschefestivalen i 2022 og imponerte stort med en tredje og en andreplass. I år skal hun kjøre hele mesterskapet for å få viktig internasjonal erfaring. Foto: Marius Svingen

442 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page