top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Innfridde i Formel Basic

Det var mange som spådde Edward Sander Woldseth som seiers kandidat av årets første NC/NEZ-runde på Vålerbanen, og KNA Varna føreren innfridde.


Edward Sander Woldseth fra KNA Varna innfridde under helgens sesongåpning i Formel Basic. Foto: Marius Svingen

Årets sesongåpning i NC og NEZ-runde i Formel Basic ble kjørt denne helgen på Vålerbanen under Racing NM. Formel Basic-klassen telte hele 14 førere, og flere er ventet gjennom sesongen. Det var knyttet store forventinger til sølvvinneren fra NM og NC i fjor, Edward Sander Woldseth og unggutten fra Oppegård innfridde.


Woldseth vant begge finalene med god margin. Første finale fikk KNA Varna føreren tidlig en luke til de andre, og kjørte inn over 10 sekunder før andreplassen. Men om 2.plassen var det kamp til døra. Asle Rugland Skjørestad, Marius Winås og Espen Tomten Østli byttet på plassene, men til slutt var det Espen Tomten Østli som dro det lengste strået foran Marius Winås.


Den andre finalen ble nesten lik den første Woldseth kjørte fra feltet fra start, mens det ble mer kjemping om plassene bak. Halvveis kjørt i finalen klarte Marius Winås og få en luke til de andre og sikret sølvplassen, men Espen Tomten Østli og Jim Rune Fuglstad hadde en skikkelig kamp om 3.plassen. Jim Rune Fuglstad kjørte over mål 0.1 sekund foran Østli.


Edward Sander Woldseth KNA Varna tok med seg to slike pokaler hjem etter at han vant begge løpene i Formel Basic.

Vinneren av begge finalene Edward Sander Woldseth kjører i år to mesterskap i forskjellige formelbiler. I tillegg til Formel Basic kjører han Formula STCC Nordic, og de to bilene er ulike, og derfor var han spent på overgangen. Med to førstepremier denne helgen ser det ikke ut som det skal bli problem utover i sesongen.


Neste løp for Formel Basic er allerede i to uker i Karlskoga. Det var flere år siden Formel Basic kjørte en runde på den banen.


272 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page