top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Huysman med comeback!

For racingfans blir det svært moro å se Harald Huysman gjøre comeback. Han skal gjøre gjesteinnhopp i den Skandinaviske Porsche Carrera Cupen.


Harald Huysman gjør comeback under helgens Porschefestival på Rudskogen. Foto:

Til helgen er det klart for Porsche Festival på Rudskogen. Hovednummeret blir runde 11 og 12 i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia, hvor Roar Lindland kjemper helt i toppen og den tidligere toppføreren Harald Huysman gjør comeback.


Harald Huysman er godt kjent for de fleste som en av Norgeshistoriens beste racerførere med blant annet flere deltakelser i 24-timersløpet på Le Mans på CV’en. På Le Mans kjørte Huysman for Porsche, og han deltok også i Porsche Supercup i 1994. Nå blir det comeback på 59-åringen, som også er majoritetseier på Rudskogen.


-Planen var egentlig at Dennis Hauger skulle kjøre gjestebilen, men Dennis er for ung. Derfor fikk jeg, som hans manager, en forespørsel om å kjøre i stedet, og det blir morsomt med et comeback. Det blir vanskelig, men jeg får Dennis Hauger som mentor, og det viktigste er å ha det gøy, sier Harald Huysman, som ga seg som profesjonell racerfører i 1994.


Lindland kjemper i toppen

Det er flere nordmenn som deltar i Porsche Carrera Cup Scandinavia, og Roar Lindland kjemper helt i toppen av mesterskapet. Med fire løp igjen ligger Lindland på en andreplass sammenlagt, bare 11 poeng bak lederen Lukas Sundahl.


-Det er ikke umulig å vinne mesterskapet i år. Mitt hovedmål i år har vært Porsche Supercup, men ettersom det har gått så bra i den skandinaviske serien så satser jeg seriøst der også. Og det blir morsomt å kjøre på hjemmebane, sier Roar Lindland som kommer til Rudskogen rett fra Monza i Italia, der han vant ProAm-klassen i Porsche Supercup.


Også flere nordmenn stiller til start i Porsche Carrera Cup Scandinavia, som Steffen André Feet, Ole William Nærsnes og Roger Hermansen.


Flere klasser

På Rudskogen skal det også kjøres STCC for første gang denne helgen. STCC har i mange år vært Skandinavias mest prestisjefylte bilsportsmesterskap, og førere som Johan Kristoffersson, Robert Dahlgren og Fredrik Ekblom kjemper helt i toppen. Det svenskbaserte mesterskapet har tidligere hatt gjestevisitter på Arctic Circle Raceway ved Mo i Rana og Vålerbanen.

Det skal også kjøres løp i Formel STCC, hvor Emil Heyerdahl, Edward Sander Woldseth og Lars Solheim forvarer de norske fargene. I tillegg blir det kjørt løp i både de norske og svenske GT-klassene.


Underholdning for hele familien

Porsche Festivalen er imidlertid mer enn bare racing. Det blir underholdning for hele familien med øvelseskjøring med Porsche for 16- og 17-åringer, Lego-bygging, radiostyrte biler, offroad-kjøring med Porsche Cayenne, gokart og XBOX-aktiviteter.

-I tillegg får vi besøk av både Mark Webber og Magnus Walker. Begge er blant de mest kjente Porsche-ambassadørene i verden. I tillegg kommer prins Carl Philip for å kjøre i det svenske GT-mesterskapet, forteller Morten Scheel fra Porsche Norge.


Det blir aktiviteter på Rudskogen både lørdag og søndag, og publikumsaktivitetene starter klokken 10.00 begge dager.


For mer informasjon:

www.porschefestivalen.no


370 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page