top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Haug vil bli NM-mester

Herbjørn Haug har mål om å ta NM-gull denne sesongen og satser i tre forskjellige bilsportgrener. Han har allerede sikret seg et NM-sølv.


Herbjørn Haug satser denne sesongen i tre bilsportgrener, og har allerede sikret seg ett NM-sølv fra Bakkeløp. Foto: Marius Svingen.

Herbjørn Haug kan sikre seg NM-medaljer i tre forskjellige bilsportgrener denne sesongen. Han har allerede hentet hjem et sølv fra NM i bakkeløp. I tillegg skal han kjøre NM i rallycross, samt NM i GT5 under Racing NM. Målet er NM-gull i begge de resterende grenene.


Hans knallgule Chrysler Neon hadde god fart under treningen på Rudskogen.

- Vi stiller alltid opp for å vinne. Vi hadde ikke satset så mye hvis ikke det var intensjonen, forteller Herbjørn Haug etter dagens trening på Rudskogen.


Og det er tydelig at Herbjørn Haug har fått fart på sin knallgule Chrysler Neon under vinteren for med gode tider på treningen i dag kan den allsidige racerføreren være med å kjempe helt i toppen også i racing.

Han ble raskeste GT5 bil på dagens fritrening med tiden 1.43.799.

Herbjørn Haug har vært en travel mann i sesongoppkjøringen og har ikke kjørt en meter i bilen siden fjoråret. Foto: Marius Svingen.

- Det store målet for sesongen er NM-gullet i store super i rallycross. Det har jeg drømt om lenge, og vært nære også. NM i rallycross og NM i baneracing krasjer en gang i løpet av sesongen, så da må vi velge hvilken serie vi må stå over. Vi håper også å være med i teten i GT5, så vi får en travel sesong, forteller han.


Men Haug har vært en aktiv motorsportutøver. Han debuterte i bilcross i 1990 og kjørte sitt første rallycrossløp i 1995. Han har siden 2000 tatt 8 NM-medaljer. 6 bronsje, ett sølv og ett gull. Om han kan sikre seg sin første NM-medalje i racing må vi vente til september med å finne ut. I fjor kjørte Haug noen NM-runder i GT5 og han fikk en andreplass fra Rudskogen i august.


626 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page