top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Halvorsen vil forsvare NM-gullet

Erik Halvorsen vant NM-klassen GT5 i fjor, og han har håp om å forsvare sitt NM-gull denne sesongen, men vet det er flere som vil stoppe han.


Erik Halvorsen vant NM-gullet i GT5 i fjor, og målet er å forsvare tittelen i årets sesong. Foto: Marius Svingen

Vi har tatt en liten prat med fjorårets norgesmester i GT5-klassen, Erik Halvorsen. I fjor fikk vi tidenes mest spennende avslutning i mesterskapet. Det var ikke før siste finale var ferdigkjørt og poengene var opptelt før Halvorsen turte å tro på NM-gullet. Han vant NM med kun to poeng foran Heidi Frydenhaug.


- Det ble utrolig jevnt i fjor, og jeg tror kampen skal bli like tøff i år. Vi har mange som ønsker seg dette NM-gullet, sier en racingklar Erik Halvorsen.


Erik Halvorsen stiller med samme bil og har ikke gjort andre forberedelser enn å bytte skolisser.

Hvordan har du forberedt deg til denne sesongen?

- Jeg har byttet skolisser i kjøreskoene, og mer forberedelser har vi ikke gjort, smiler han, og legger til.


- Bilen er den samme, vi har ikke gjort noen forbedringer siden i fjor. Volvo er driftssikkert, sier han. Halvorsen har riktignok fått løsnet litt på rattrusten. Han tok turen til Sverige for å teste i starten av påsken, og rett etter påske reiser han på siste test på Rudskogen Motorsenter før sesongåpningen i NM kjøres på samme bane 4. og 5. mai.


Hvem blir dine tøffeste konkurrenter?

- Det er litt vanskelig å spå før vi ser hvem som melder seg på, men jeg tror gutta i Fiestaene kommer til å kjøre fort, men det er mange som kan være med å kjempe om NM-gullet, så det er bare å holde i, forteller han.


Smaken av Champagne frister til gjentagelse for Erik Halvorsen som smakte på de edle dråpene i fjor.

Hva blir taktikken for å klare å forsvare gullet?

- Jeg tror det blir å kjøre med hode. Det blir nok viktig å plukke poeng hele veien, og ikke være innblandet i noe tull som gjør at vi må bryte. I fjor mistet vi sesongstarten og kom litt bakpå fra start. I år skal vi kjøre alle rundene, og det blir en fordel, avslutter han.

396 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page