top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Fullroser den nye racingbanen

Årets tredje NM-runde i Racing ble kjørt på helt nye Motorcenter Raceway i Sokndal og for alle NM-utøverne var dette en helt ny opplevelse.

Vidar Frogner vant vant det første offisielle løpet på nye Motorcenter Norway i Sokndal. Foto: Jørn Pettersen.

Oppe på fjellet helt ut mot Nordsjøen i Rogaland ligger den nye racerbanen som det har vært snakket mye om de siste årene. Endelig sto den klar til åpningsløp med Racing NM denne helgen. 2324 meter med nylagt asfalt sto klar til de 151 utøverne som var påmeldt. Vidar Frogner vant det aller første løpet på den nye spektakulære banen i Sokndal med sin Porsche GT2 EVO EXTREM, og han var imponert over anlegget. Han kjører i GT+ og var veldig fornøyd.

- Dette er en fantastisk bane og et fint anlegg. Utrolig hva de har fått til, var beskrivelsen fra Frogner etter at han skrev seg inn i historien som tidenes første vinner.

Wiggo Dalmo i sin Audi R8 har klasset inn i GT1 denne NM-runden. Han var på lørdag raskest av samtlige rundt den 2324 meter lange banen, og fikk den første offisielle banerekorden på 1.07.911. Foto: Jørn Pettersen.

Wiggo Dalmo som har klasset bilen ned i GT1 var ikke mange centimeterne bak Frogner, og var raskeste fører denne helgen, og fikk med seg den første offisielle banerekorden fra banen på 1.07.910.

Fredrik Sørlie fikk en trøblete start på Motorcenter Norway i Sokndal med først en ødelagt girkasse under trening fredag. Teamet fikk satt inn ny girkasse i løpet av natten, men under løpet Frogner vant knakk drivakselen i Zyrus Lamborghini LP1200 og løpet var over. Frem til finale 2 hadde teamet igjen gjort bilen til Sørlie klar, og regnet sto i bakken. Det ble en dramatisk finale 2 som til slutt endte i rødflagg grunnet at banen måtte kostes. Etter restarten var det ingen som klarte å holde følge med LP1200 og Sørlie kjørte inn til seier seks sekunder foran Vidar Frogner.

Fredrik Sørlie tok hjem to nye førsteplasser etter en trøblete start i Sokndal. Foto: Marius Svingen.

- Det smakte veldig godt. Dette er en fantastisk bane både på vårt og tørt, smilte Sørlie etter det spektakulære løpet.

I GT1 var det under helgens løp i Sokndal litt mindre deltagelse ettersom mange av førerne har valgt å stå over. En av de er NM-leder Ole William Nærsnes som har vunnet de første seks løpene. Han skal etter ferien sette søkelys på Porsche Scandinavian Cup i Sverige, og kjører trolig ikke resten av sesongen. Det samme gjelder nok NM-toer Roger Hermansen. Men ettersom Wiggo Dalmo som har startet sesongen i GT+ har valgt å klasse bilen inn i GT1 så er det Dalmo som tar med seg to seiere i klassen med sin Audi R8. I den andre finalen kom ikke Dalmo til mål og denne finalen ble vunnet av Jarl Nilsen foran Frode Alhaug. I den tredje finalen søndag var det Dalmo som dro det lengste strået foran Nilsen og Alhaug.

- Dette har vært en flott opplevelse og et fantastisk anlegg. Jeg har storkost meg, forteller Dalmo.

Tilbake til GT+ og siste finale der det igjen ble dramatikk etter at Vidar Frogner tok starten foran Ruud og Sørlie. Sørlie og Ruud er borti hverandre og Ruud snurrer og taper mange sekunder, men kjemper seg tilbake og kommer faktisk helt opp til Sørlie og forbi på det opptørkede føre. Men ut på langsiden med et par runder igjen til mål snurrer Ruud igjen og herfra og inn kan Sørlie sikre sin andre seier for helgen med Vidar Frogner som nummer to i GT+. Jan Øivind Ruud kjørte inn på tredjeplass, men for en spenning han lagde.