top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJohan Marius Svingen

Frydenhaug tilbake i NM

Heidi Frydenhaug NMK Solør satser for fullt i Racing NM denne sesongen, og målet er NM-gull i GT5.


Det er rekordstor påmelding og interesse rundt årets GT5-klasse i Racing NM. Noen dager før NM-åpningen på Vålerbanen teller det allerede 15 påmeldte biler.


En av de som returnerer til Racing NM i år og som skal kjøre GT5 er Heidi Frydenhaug. Hun har de siste sesongene kjørt NTCC og DS3-cup, men i år skal hun ratt en BMW 323Ti E36, og er litt spent før sesongåpningen.


Heidi Frydenhaug NMK Solør gleder seg til sesongstarten i GT5. Bilde er fra test tidligere i år. Foto: Privat

- Jeg skal kjøre en liten bakhjulstrekk hvor man omtrent sitter på bakhjulene. Den er litt tyngre enn de andre i klassen, men vi har litt mer hestekrefter, så jeg er veldig spent på om den blir for tung, eller om vi klarer å henge med ettersom vi har litt mer power i bilen, men det må vi se til helga, forteller Frydenhaug.

Hun er i alle fall klar på at hun ønsker å gi full gass og håper det kan holde til NM-gull sammenlagt i den tøffe klassen.


- Målet er selvfølgelig NM-gull, så forventingene er høye. Men ettersom det er ny bil og ny klasse så må vi selvsagt kjøre første løp og se ann konkurrentene før vi vet hvor vi står i feltet, sier hun.

Foto: Privat

Frydenhaug er en rutinert racingsjåfør og har deltatt i mange tøffe mesterskap. Hun starten allerede som 10-åring med gokart, og siden har det vært motorsport jenta fra Krødsherad har bedrevet fritiden med. I 2009 begynte hun å konkurrere i Seven Racing og siden har det vært baneracing. Heidi er ikke helt ukjent med GT-racing heller. I 2013 deltok hun med en Renault Clio RS III Cup-bil i GT4. Selv om dette var nytt for henne den gang kjørte hun inn til pallplass i tre av fem løp. Nå ser hun frem til å komme i gang med en ny sesong, men hun har litt å finne ut av før løpene på lørdag og søndag.


- Vi fikk testet bilen en gang, men da fusket den litt for oss, så jeg håper vi har funnet ut av problemet nå, sier hun, og håper hun kommer med en velfungerende bil til premieren på Vålerbanen til helgen.
318 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page